Ζάκυνθος || Νεαροί προκαλούν αναστάτωση με πρόσχημα βλάβη σε ΙΧ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η παρουσία δυο νεαρών, ηλικίας περίπου 20 ετών οι οποίοι κυκλοφορούν στο Καταστάρι και με πρόσχημα πως το όχημά τους “άναψε” μπαίνουν σε αυτές και χτυπάνε πόρτες ζητώντας νερό για να αντιμετωπίσουν τη βλάβη. Σύμφωνα με μαρτυρίες φορούν σκούρα ρούχα, μιλάνε ελληνικά και είναι ευγενέστατοι, με τη διαφορά ότι αμάξι δεν… υπάρχει.
Κοινή θα μπορούσε να είναι η διαπίστωση πως αν οι απάτες είχαν εθνικότητα, τότε αυτή θα ήταν σίγουρα ελληνική. Κυρίως διότι οι απατεώνες, χρησιμοποιούν όλη τους τη φαντασία όταν πρόκειται για… μια καλή μπάζα.
Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αφού πρόσφατα στο Μαχαιράδο μια κυρία επικαλούμενη πως είναι αντιπρόσωπος συγκεκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας πρότεινε ένα πολύ οικονομικό πακέτο. Με πρόσχημα την υποτιθέμενη ιδιότητά της, προχωρούσε και σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το νοικοκυριό, πόσα μέλη έχει, πόσοι μένουν στο σπίτι, ηλικίες, αν είναι ζευγάρι ή αν τη συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει άλλος στο σπίτι. Βέβαια, η μια έκπληξη ερχόταν μετά την άλλη διότι όταν της ζήτησαν την ταυτότητά της, η εν λόγω κυρία την επέδειξε μεν, αλλά δεν ήταν η ίδια και το έβαλε στα πόδια.
Επίσης, η περιπέτεια που είχε ηλικιωμένη κυρία στην πόλη, όταν πηγαίνοντας να πάρει ψωμί την προσέγγισε μια κυρία και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστή των παιδιών της, της ζήτησε να την καλέσει σπίτι της για καφέ. Έτσι και έγινε, και όση ώρα φτιαχνόταν ο καφές η άγνωστη γυναίκα μπήκε στην κρεβατοκάμαρα ψάχνοντας αντικείμενα αξίας και συνελήφθη από το γιο της ηλικιωμένης.
Σε όλες τις περιπτώσεις εννοείται ότι είναι εκπαιδευμένοι στο κολπάκι, ξέρουν πολύ καλά το “παραμύθι” και στοχεύουν σε υποψήφια καλόπιστα θύματα. Όπως και να έχει θα πρέπει οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που είναι μεγαλύτερης ηλικίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθόσον σε “βιομηχανία” έχει εξελιχθεί η απάτη με τον κάθε ευφάνταστο νου να σκαρφίζεται οτιδήποτε προς ενίσχυσης τσέπης τους.

φωτο: decodambiance