Εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο || Τη “Φλόγα” της αγάπης κρατά αναμμένη η Zante Medical Care

Το έβαλε στόχο και τον πέτυχε. Και αυτός δεν ήταν άλλος από το να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον παιδικό καρκίνο και να στηρίξει το έργο που κάνει από το 1982 ο σύλλογος “Φλόγας”. Ο λόγος για την “Zante Medical Care” που είχε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που ήταν στις 15 Φεβρουαρίου και να επιβεβαιώσει μέσα από την προσέλκυση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας στο Πνευματικό Κέντρο, πως “Η Ζάκυνθος στηρίζει τους Μικρούς Ήρωες”.
Από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο που έστειλε μήνυμα συμπαράστασης πως είναι σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες που γίνονται για τα μικρά παιδιά, μέχρι τις τοπικές αρχές, τους εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, αλλά και τους συμμετέχοντες έγιναν κοινωνοί τους πολύτιμου έργου που προσφέρει η “Φλόγα”.

Για την παρουσία της “Φλόγας” στο νησί μετά από πρόσκληση του “Zante Medical Care” αναφέρθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τρυφωνίδη “σκοπός είναι να δώσουμε στον κόσμο να ακούσει, να μάθει για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τι σημαίνει στις οικογένειες μας όταν αντιμετωπίζουμε αυτήν την νόσο. Είναι μια πολύ δύσκολη νόσος και όταν νοσεί ένα παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας και αυτήν την ώρα είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε την ιατρική φροντίδα των παιδιών μας όσο η πολιτεία δεν είναι τόσο συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Είμαστε δίπλα για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα νοσοκομεία, είτε με την χρηματόδητηση απασχόλησης γιατρών/ παραιατρικού προσωπικού είτε με την ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού των παιδιατρικών νοσοκομείων. Θέλουμε να δώσουμε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός, δεν είναι κληρονομικός και δεν θέλουμε να τον αποκαλεί ο κόσμος επάρατο, αφού με κατάλληλη φροντίδα μπορεί να ιαθεί”.
Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Καμπίτσης, ο οποίος στην επόμενη παράσταση που ανεβάζει, θα διαθέσει σε μια από αυτές το ποσό για την “Φλόγα” και το έργο της.
Αναφορά στο έργο του Zante Medical Care, αλλά και στον Παιδίατρο κ. Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο νησί μας, αλλά φυσικά και στην “Φλόγα” που βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά με καρκίνο, έκανε ο Άγγελος Πυριόχος, ως παρουσιαστής της εκδήλωσης.
Στη συνεργασία του με το Zante Medical Care για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης επειδή διαθέτει εμπειρία και συσχέτιση με τα παιδιά που νοσούν τόσα χρόνια, αναφέρθηκε και ο Παιδίατρος Γιώργος Δημητρίου. Και πρόσθεσε “η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική γιατί πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι ότι παράπλευρα με τις υπηρεσίες υγείας υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν δίνοντας τον εαυτό τους για να συμπληρωθεί και να αναβαθμιστεί η φροντίδα των παιδιών γιατί δυστυχώς το κράτος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα για αυτά τα παιδιά. Το μήνυμα είναι ότι όταν γίνονται σωστά τα πράγματα ο καρκίνος νικάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Φτάνει να μαζευτούμε όλοι με αγάπη και να δώσουμε τους πόρους που χρειάζονται, οι υπηρεσίες, οι γονείς, οι γιατροί για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε”.

Ξεχωριστές οι τοποθετήσεις τόσο της Χριστίνας Τετράδη, Αντιπροέδρου του ΞΕΕ, όσο και της Νίκης Μαλαφούρη, Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Συγκινητική υπήρξε και η πρωτοβουλία αρκετών επιχειρηματιών που θα τοποθετήσουν στα καταστήματα τους κουμπαράδες της “Φλόγας” για να στηρίξουν τον αγώνα της.
Ενθουσιασμένη για το αποτέλεσμα της διοργάνωση εμφανίστηκε και η Διευθύντρια Zante Medical Care Αγγελική Αυγουστίνου μια και “το σημαντικότερο από όλα είναι στο τέλος της ημέρας να έχουμε αποκομίσει πολύ αγάπη για τους μικρούς μας ήρωες και τις οικογένειες τους, αλλά και φυσικά να έχουμε εξασφαλίσει και ένα πολύ καλό ποσό για να βάλουμε ένα λιθαράκι στο σπουδαίο έργο που κάνει η “Φλόγα”. Ευχόμαστε κανένα παιδάκι να μην νοσήσει ποτέ. Όμως δυστυχώς αυτό υπάρχει. Η αγάπη που προσέφερε ο κόσμος είναι φανταστική και τεράστια. Έχουμε ξεκινήσει μια προετοιμασία για την εκδήλωση εδώ και δυο μήνες. Είμαστε ευγνώμονες. Ευχαριστούμε όλους. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε αυτό το έργο και θα στηρίξουμε το έργο της Φλόγας”.
Αξίζει να αναφερθεί πως τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες παρουσιάστηκαν μουσικοχορευτικού χαρακτήρα προγράμματα, από τη Χορωδία Νέων Ζακύνθου, το Σύλλογο “Το Φιόρο του Λεβάντε”, το Σύλλογο Κρητών Ζακύνθου “Η Μεγαλόνησος” και εκδηλώσεις για παιδιά με κλόουν και παιδικούς ήρωες αλλά και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Vegas.