Επιμόρφωση επαγγελματιών του τουρισμού στην οροφοκομια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο εξειδικευμένο τμηματικό σεμινάριο για τον τουρισμό στο νησί μας με θέμα Housekeeping Management μετά από συνεργασία που είχε το Τμήμα Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Ζακύνθου, με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ.
Το σεμινάριο απευθύνονταν αποκλειστικά σε στελέχη που οργανώνουν ή/και διοικούν τμήματα & ομάδες οροφοκομίας, ανεξάρτητα από τα χρόνια προϋπηρεσίας, ή τις δεξιότητες που ήδη κατέχουν. Αλλωστε αποτελούσε ένα σύγχρονο και αποδοτικό οδηγό διοίκηση του Τμήματος Ορόφων αφού όσο οι απαιτήσεις του σύγχρονου επισκέπτη αυξάνονται, τόσο ο ρόλος του/της Housekeeper αναβαθμίζεται και εξελίσσεται.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχο είχε να ενισχύσει τους επαγγελματίες του Housekeeping με γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να συνεισφέρουν ακόμα πιο δυναμικά στην επιτυχία του ξενοδοχείου/ καταλύματος τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τεχνογνωσία σε θέματα ηγεσίας, στελέχωσης και διαχείρισης της ομάδας τους, οργάνωση τμήματος κ.α.
Οι συμμετέχοντες εφοδιάστηκαν με πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, ώστε να αυξήσουν τόσο την προσωπική απόδοσή τους όσο και την εκπλήρωση των εταιρικών στόχων.
Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που αναλύθηκαν ήταν ο ρόλος του/της Housekeeper και η συνεισφορά στην επιτυχία, η στελέχωση τμήματος και ο χρόνος, διαχείριση χρόνου, κατανομή αρμοδιοτήτων / πόστων/ ημερήσιων πλάνων εργασίας, τυποποίηση διαδικασιών καθαρισμών, και έλεγχος ποιότητας, διαδικασίες ελέγχων δωματίων και κοινοχρήστων χώρων, διαχείριση του στρες και της κούρασης μέσα στην ομάδα και το Personal Brand!
Στόχος του Δήμου είναι η εγκαθίδρυση ενός Σχολείου Τουρισμού όπου σε ετήσια βάση, θα δημιουργούνται τμήματα με προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες του νησιού με σεμινάρια όλων των επιπέδων, τόσο τεχνικά όσο και διοικητικά. Το ΙΝ-ΣΕΤΕ δεν είναι αμιγώς εκπαιδευτικός φορέας αλλά συνεργάζεται με αυτούς και οι θεματολογίες είναι ανεξάντλητες, απλώς το θέμα είναι να εντοπίσουμε αυτές τις κατάλληλες, να διαγνώσουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε τόπου και να επικεντρωθούμε σε αυτές. Από εδώ και στο εξής, οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο νησί θα πρέπει να αναζητήσουν από κοινού και θα αναδείξουν τις ανάγκες αυτές. Τα σεμινάρια έχουν σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε στελέχη επιχειρήσεων με τον πιο οικονομικό τρόπο.Τελευταία άρθρα