Μείον 10% οι πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο τον Ιανουάριο

Φαίνεται πως οι Ζακυνθινοί δεν προτιμούν το αεροπλάνο για τις εσωτερικές μετακινήσεις τους, χωρίς το ΙΧ αυτοκίνητό τους, στη χώρα, κάτι άλλωστε που φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece για τη συνολική κίνηση -πτήσεις εσωτερικού- το μήνα που πέρασε και που συγκρινόμενος με τον περυσινό εμφανίζει μείωση 10%.
Ωστόσο, αυξημένη κατά 12,3%, παρουσιάζεται η συνολική κίνηση (πτήσεις εσωτερικού και διεθνείς) στα 14 ελληνικά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 620.000 περισσότερους επιβάτες. Η αύξηση των ξένων επιβατών άγγιξε το 23,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με τα αεροδρόμια “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης και “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.
Το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, μάλιστα, επισκέφθηκαν 63.585 περισσότεροι επιβάτες, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018. Το αεροδρόμιο της Μυκόνου σημείωσε αύξηση της τάξεως του 120,6%, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο απο/προσγείωσης.
Και στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς “Άννα Πολλάτου” η αύξηση της κίνησης άγγιξε το 63,4% (3.087 επιβάτες) αντίθετα στην Ζάκυνθο σημειώθηκε μείωση 10% και στην Κέρκυρα αύξηση 5,5%.

φωτο: Белсат