Ξενοπούλειος Βιβλιοθήκη || “Οι λογοτέχνες μιλούν για τη Ζάκυνθό τους”

Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά οι εκπαιδευτικές δράσεις της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου. Γεμάτα εμπειρίες έφυγαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι “Αγαπώ την πόλη μου” με υπεύθυνες τις κ.κ. Ντένια Πάτρα και Τζίνα Παττακού έχοντας τη χαρά να απολαύσουν υπέροχα ποιήματα και πεζά σπουδαίων λογοτεχνών που εξυμνούν την ομορφιά της Ζακύνθου. Και όλα αυτά, μέσα από την εκπληκτική εισήγηση της Διευθύντριας του Μουσείου Σολωμού Κατερίνας Δεμέτη, η οποία με το μοναδικό παιδαγωγικό της τρόπο μύησε τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας και της ποίησης. Η εμπειρία μαγική, καθώς η αίσθηση ότι τα παιδιά μας μπορούν να αγαπήσουν τη λογοτεχνία, έγινε βεβαιότητα, όταν στο τέλος συνέθεσαν το δικό τους ποίημα!
Το κυριότερο, όμως, είναι πως αριθμεί και ένα μεγάλο αριθμό επισκέψεων μαθητών δημοτικών σχολείων από την πόλη και τα χωριά του νησιού όπου με κάθε ευκαιρία φροντίζουν να την επισκέπτονται, να ξεναγούνται και να ενημερώνονται για τα προγράμματα και τις δυνατότητες που αναπτύσσει.
Ολες οι δράσεις, χειμερινές και καλοκαιρινές, έχουν σαν στόχο να φέρουν τα παιδιά, από μικρή ηλικία, μέσα στις Βιβλιοθήκες, να τα προσελκύσουν με τρόπους δημιουργικούς και ενδιαφέροντες, κυρίως μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι.
Οι δράσεις της Ξενοπουλείου βιβλιοθήκης συνεχίζονται και όσοι ενδιαφέρονται δεν έχουν παρά να πάρουν μέρος, αφού μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγούν.