Οικονομικό βοήθημα 350€ στους νεοπροσλαμβανόμενους γιατρούς

Ως σημαντική για την κοινωνία της Ζακύνθου θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει κανείς την παρέμβαση που προήλθε, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλου και αντίστοιχη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση.
Αυτή αφορά την παροχή κινήτρων υπέρ των νεοπροσλαμβανομένων επικουρικών ιατρών και αγροτικών ιατρών στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας στο νησί αποφασίστηκε να αυξηθεί το σχετικό βοήθημα στο ποσό των 350 ευρώ μηνιαίως για όλους ανεξαιρέτως τους νεοπροσλαμβανομένους επικουρικούς ιατρούς και αγροτικούς ιατρούς που καλούνται να υπηρετήσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην Π.Ε. Ζακύνθου.
Όπως δηλώνει ο κ. Νιοτόπουλος “από την πρώτη στιγμή, η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης προσωπικά έχει αποφασίσει να παλέψει και να διαθέσει πόρους, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αλλά και πάνω από αυτές, για την παροχή της δυνατότητας στους πολίτες των νησιών μας να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο, τη δημόσια υγεία. Έχουμε ξεκινήσει από καιρό να στηρίζουμε οικονομικά από ιδίους πόρους την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρών, θεσπίζοντας ενδεικτικά ένα βοήθημα στέγης και σίτισης των ιατρών που καλύπτουν τις θέσεις αυτές. Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία αυξάνουμε το σχετικό βοήθημα στο ποσό των 350 ευρώ μηνιαίως για όλους ανεξαιρέτως τους νεοπροσλαμβανομένους επικουρικούς ιατρούς και αγροτικούς ιατρούς που καλούνται να υπηρετήσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην Π.Ε. Ζακύνθου”.

φωτο: BusinessNews.gr