Οι Επτανησιακές γεύσεις ταξιδεύουν στη Βιέννη

Από Επτανησιακές γεύσεις θα “πλημμυρίσει” για μια ολόκληρη εβδομάδα το Μέγαρο του ΟΗΕ στη Βιέννη. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και δίνεται μεγάλη ευκαιρία, να παρουσιάσουν και να προβάλουν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας, το οποίο όμως δεν προσεγγίζεται εύκολα, με διαφορετικούς τρόπους. Περίπου 4.500 εργαζόμενοι από 130 χώρες θα γευθούν τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Ιονίου, ενώ παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων θα υπάρχει τουριστική προβολή των Επτανήσων προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας.
Η “Επτανησιακή Εβδομάδα”, που διεξάγεται από χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος με την Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη από την προηγούμενη χρονιά.
Στην “Επτανησιακή Εβδομάδα” θα παρευρεθούν τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ειδικότερα στους χώρους μεσημβρινής εστίασης των υπαλλήλων του ΟΗΕ θα διατίθενται ως κύρια εδέσματα τα φαγητά που θα προετοιμάσουν οι μάγειροι από τα Ιόνια Νησιά, ενώ παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων θα υπάρχει τουριστική προβολή των νησιών μας με αναρτήσεις αφισών, με διανομή εντύπων και άλλου υλικού από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με προβολή βίντεο κ.α.
Εκτιμάται ότι ημερησίως θα προσέρχονται περί τους 2.000 υπαλλήλους, και πέραν της διαφήμισης της εβδομάδος που θα αναλάβει η εταιρεία τροφοδοσίας Eurest τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και με επιδαπέδια μπάνερς στους χώρους του ΟΗΕ, θα υπάρχει ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη προς όλες τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες των χωρών στους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ. Στο μοναδικό αυτό γεγονός συμμετέχει το Επιμελητήριο Ζακύνθου με το chef Ανδρέα Φλεμοτόμο.
Στη δεξίωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που θα γίνει εντός του Μεγάρου του ΟΗΕ, έχουν προσκληθεί, ο Έλληνας επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Βιέννης Νίκος Σαπουντζής και στελέχη της Πρεσβείας, από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και Ουγγαρίας η προϊσταμένη Ελένη Μελιτά και στελέχη του Γραφείου, καθώς και αεροπορικές εταιρείες, tour operators, δημοσιογράφοι του ομογενειακού Τύπου και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Επτανήσων στη Αυστριακή αγορά έχει ως στόχο η επικοινωνιακή πολιτική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου, επέλεξε ένα επιπλέον μείγμα προβολής και ενίσχυσης του ρεύματος με την αύξηση των προκρατήσεων. Με τις έως τώρα κανονικές κρατήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, είμαστε ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ισχύει και για τις “κρατήσεις της τελευταίας στιγμής”. Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία, επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους.