Αίτημα μοριοδότησης μαθητών στις πανελλαδικές λόγω σεισμών

Το αίτημα της αυξημένης μοριοδότησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου της Ζακύνθου στις προσεχείς Πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω των συνεχιζόμενων σεισμών που συμβαίνουν στο νησί το τελευταίο διάστημα έθεσε ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής και τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από την πλευρά του, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αίτημα εξετάζεται σοβαρά, ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση ώστε να δημιουργηθεί ένα σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων της Ζακύνθου.
Υπενθυμίζεται πως αίτημα προκειμένου να ισχύσει το μέτρο της μοριοδότησης για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου που θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019, κάτι που εφαρμόστηκε στο πρόσφατο παρελθόν στους νομούς Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Λέσβου, απέστειλε και η Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου.
Στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου επισημαίνεται πως “όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία με αποτέλεσμα οι μαθητές να επηρεάζονται συναισθηματικά και να μην αισθάνονται ασφαλείς. Ειδικότερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που φτάνουν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην μελέτη και το στόχο τους. Παρακαλούμε λοιπόν να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας ως Κυβέρνηση και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για την ανακούφιση των μαθητών της Ζακύνθου που ζουν σε καταστάσεις φόβου και ανασφάλειας, αφού οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αν και πότε θα σταματήσουν, και την διευκόλυνση τους να διεκδικήσουν τους στόχους τους και το μέλλον τους”.

Αίτημα και Ψήφισμα
από τον Περιφερειάρχη

Ανάλογο αίτημα έχει και η Επιστολή την οποία θα αποστείλει και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με εισήγηση και προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, η οποία θα συνοδεύεται από Ψήφισμα που υιοθέτησε το περιφερειακό Συμβούλιο για την πρόβλεψη θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., για τους υποψηφίους που θα υποβάλουν σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σε πλήρη αντιστοιχία με τις προβλέψεις του άρθρου 51 του νόμου 4264/2014 για τους σεισμούς της Κεφαλληνίας και όλων των μετέπειτα αντίστοιχων περιπτώσεων.

φωτο: Newpost