Βιβλιοπαρουσίαση Δ. Θεριανου || Με το φιλί του πνεύματος μάς έμαθε να πετάμε

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο αυτογνωσίας, το πρώτο βιωματικό και βιογραφικό παραμύθι με ρεαλιστική αλλά και ονειρική πλοκή, που φαίνεται πως θα ταράξει τους λογοτεχνικούς κύκλους εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος στην λογοτεχνία, παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις “ΘΕΡΙΑΝΟΣ”.
Πρόκειται για το βιβλίο της Διονυσίας Θεριανού “Μαθαίνοντας να πετάω / Το φιλί του πνεύματος” που χειροκροτήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους όσοι προσήλθαν στον χώρο πολιτισμού “Λέσχη Ο Ζάκυνθος” για να τιμήσουν την ίδια και τη δουλειά της.
Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας την πένα από φτερά που όλοι κρύβουμε στην ψυχή μας, “γράφει” για όλα όσα μπορούν να μας απελευθερώσουν με οδηγό την αγάπη. Ένα βιβλίο -επαναστατικό μανιφέστο για την ζωή, ένα παραμύθι που διαβάζεις στα παιδιά σου δυνατά για να το ακούσεις εσύ και να θεραπευθείς μέσα από σελίδες που σαν μνήμες κοινές από ένα χθες και ένα αύριο, διαβάζονται για να αλλάξουν το τώρα σου.

Για το βιβλίο μίλησαν η μαγική φωνή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης Αλέξης Κωστάλας, ο φιλόλογος Βασίλης Πρασσάς και η δημοσιογράφος – συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, και ο δημοσιογράφος – θεατρικός συγγραφέας Άγγελος Πυριόχος, που σχολίασε “είναι ένα βιβλίο που το διάβασα και με έβαλε σε ένα τρυπάκι περίεργο, ιπτάμενο θα έλεγα. Το βιβλίο θέλει να μάθεις να πετάς μεταφορικά και είναι ένα βιβλίο που έχει πολλά μικρά παραμύθια. Είναι σαν τους μύθους του Αισώπου, αλλά δεν είναι διδακτικό. Μάλλον σου λέει να κάνεις το αντίθετο από αυτό που λέει το παραμύθι. Έχει ένα απίστευτο γράψιμο η Διονυσία. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα κάνει και θέατρο”.
Από τη μεριά της, η Συγγραφέας δήλωσε πως “είναι η μαγική ονειρεμένη στιγμή. Ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο μου βιβλίο. Είναι μια στιγμή φορτισμένη συναισθηματικά. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Είναι για όλες τις ηλικίες, για όλα τα χρώματα, για όλες τις θρησκείες. Είναι ένα βιβλίο που ενώνει τους ανθρώπους. Μας δίνει έμπνευση να πετάξουμε, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Μας δίνει την οπτική γωνία της αγάπης που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μιας αγάπης πανανθρώπινη”.
Στο θεατρικό αναλόγιο ο σκηνοθετης – ηθοποιός Κώστας Καποδίστριας και η ερμηνευτρια – ηθοποιός Φωτεινή Σαββατιανού. Την βραδιά πλαισίωσαν το Μουσικό Φωνητικό σύνολο ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ του Τιμόθεου Αρβανιτάκη και το ανερχόμενο ταλέντο Γιώργος Χουβαρδάς ο οποίος με την μαγική του φωνή, απέδωσε μοναδικά το τραγούδι “Νανούρισμα” που συνέθεσε έχοντας σαν έμπνευση το βιβλίο της κας. Θεριανού.