Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ || Διαψεύδει τα περί στήριξης Αρετάκη || Αναφορά σε Γιαννάτο

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσίευσης στον τοπικό τύπο, σύμφωνα με την οποία φέρεται να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Αρετάκη για τον Δήμο Ζακύνθου και μάλιστα κατόπιν “θυελλώδους” συνεδρίασης προχώρησε η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.
Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί απόλυτα εναρμονισμένα με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία έχει αποφασίσει ότι δεν θα δοθεί χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο για την Α΄βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρα ούτε στον Δήμο Ζακύνθου.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει “Κατ’ αρχήν ουδέποτε έλαβε χώρα συνεδρίαση της Ν.Ε κατά το τελευταίο εικοσαήμερο. Συνεπώς, το δημοσίευμα περί δήθεν “θυελλώδους συνεδρίασης” της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, είναι ανακριβές!
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απόφαση της Ν.Ε, αλλά και οποιουδήποτε άλλου συλλογικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου περί στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Νικήτα Αρετάκη. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια απόφαση και ούτε πρόκειται να υπάρξει, όχι μόνο για τον κ. Αρετάκη, αλλά για κανέναν υποψήφιο, εφόσον η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί απόλυτα εναρμονισμένα με την Κ.Ε του κόμματος, η οποία έχει αποφασίσει ότι δεν θα δοθεί χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο για την Α΄βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρα ούτε στον Δήμο Ζακύνθου”.

Πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο
ετοιμάζει ο Λ. Γιαννάτος

Παράλληλα, τόνισε πως ο κ. Λευτέρης Γιαννάτος, μέλος της Ν.Ε του κόμματος, όπως ο ίδιος έχει ενημερώσει, διερευνά την δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, αλλά δεν έχει εξαγγείλει ακόμη την υποψηφιότητά του.
Και προσθέτει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ “η αλήθεια είναι ότι ο Λευτέρης Γιαννάτος, μέλος της Ν.Ε του κόμματος, όπως ο ίδιος μας έχει ενημερώσει, διερευνά την δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, αλλά δεν έχει εξαγγείλει ακόμη την υποψηφιότητά του. Φυσικά, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να είμαστε αρνητικοί σε αυτή την αυτοδιοικητική πρωτοβουλία του Λευτέρη Γιαννάτου.
Ως τοπικός, πολιτικός φορέας παρακολουθούμε τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις, έχουμε άποψη για τα τοπικά θέματα, ωστόσο, κρατάμε διακριτές αποστάσεις από τακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος (χρίσματα κ.λ.π). Σε αντίθετη περίπτωση θα υποσκάπταμε, εμείς οι ίδιοι, το νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση, που ως γνωστό έφερε αυτή η κυβέρνηση, μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, όχι μόνο ευρύτερα στην κοινωνία, αλλά και εντός του κόμματος. Συνεπώς, ο δικός μας ρόλος, ως κομματική οργάνωση, είναι να στηρίξουμε έμπρακτα, πλέον, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολύ περισσότερο δε, επειδή συμμετείχαμε ενεργά και στην διαδικασία της διαμόρφωσής του”.

φωτο: Reportplus