Εργατικές Κατοικίες || Το επικίνδυνο φρεάτιο περιμένει την αποκατάστασή του

Έντονα εξακολουθούν να είναι τα αισθήματα, προβληματισμού, οργής και αγανάκτησης από τα οποία εξακολουθούν να διακατέχονται οι κάτοικοι του οικισμού “Ζάκυνθος ΙΙ” στις νέες Εργατικές Κατοικίες. Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά η αδιαφορία -όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι- που επιδεικνύουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργήσει το διαλυμένο και επικίνδυνο φρεάτιο που υπάρχει στην περιοχή τους. Μια “πληγή” που αποτελεί απειλή πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού για τους διερχόμενους αλλά και τους μαθητές του παρακείμενου σχολείου.
Κατ΄ επανάληψη με επιστολή του προς τη ΔΕΥΑΖ, ο σύλλογος “Μανώλιες” έχει αναφερθεί στην ανάγκη άμεσης ανακατασκευής της σχάρας βαρέως τύπου, όμβριων υδάτων έμπροσθεν του 5ου Δημοτικού σχολείου, η οποία υπέστη σοβαρή ζημιά και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα. Επίσης, άμεση επισκευή των σχαρών που καλύπτουν τις τάφρους ομβρίων υδάτων περιμετρικά του οικισμού, στις οποίες μάλιστα έχει καταγραφεί σοβαρό ατύχημα με θύμα πεζή κυρία που προσπάθησε την διέλευση.
Το σημείο γίνεται ακόμη ποιο επικίνδυνο κατά την διάρκεια της νύχτας ή ακόμη χειρότερα όταν βρέχει για αυτό και έχει τοποθετηθεί στο διαλυμένο φρεάτιο ένα δοκάρι για να αποτρέψει κάποιο οδηγό να πέσει μέσα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τους, ουδεμία ανταπόκριση υπάρχει εκ μέρους τόσο της ΔΕΥΑΖ, όσο και της Δημοτικής Αρχής.
“Έγγραφα επί εγγράφων έχουμε στείλει στις υπηρεσίες του Δήμου για τα προβλήματα που υπάρχουν στους οικισμούς “Ζάκυνθος Ι” και “Ζάκυνθος ΙΙ”. Επί 5 χρόνια ζητάμε εγγράφως και προφορικώς παρεμβάσεις στους οικισμούς “Ζάκυνθος Ι” και “Ζάκυνθος ΙΙ”. Οι σιδεριές που καλύπτουν τις τάφρους έχουν σαπίσει και μάλιστα είχαμε προ καιρού και ατύχημα. Και για αυτό έχουμε ενημερώσει και εγγράφως τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, μας δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ντίνος Κωστάκης και πρόσθεσε “Η σχάρα βαρέως τύπου που ευρίσκεται μπροστά από το 5ο δημοτικό σχολείο είχε ραγίσει από τον Γενάρη του 2018. Ενημερώσαμε σχετικά αλλά καμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε για την αλλαγή της. Μέχρι που τελικά έσπασε και δεύτερη σχάρα ράγισε, και πάλι είμαστε τυχεροί που δεν περνούσε πεζός, παιδάκι με ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο και το βασικότερα το λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδάκια του 5ου δημοτικού σχολείου. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι άλλο περιμένουν για να διορθώσουν το πρόβλημα”.
Ας ελπίσουμε να ακολουθήσει και ο γενικότερος εξωραϊσμός της περιοχής δεδομένου πως ολόκληρος δήμος και μια γειτονιά τση προκοπής δεν θα βρείς, ούτε στο αποκαλούμενο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, ούτε στα περίχωρα. Αρκεί μια γρήγορη ματιά και μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο και τις παρυφές της πόλης, για να δούμε σπασμένες πλάκες, διαλυμένα φρεάτια, παγκάκια, φωτιστικά, κατεστραμμένους κάδους, σκουπίδια να είναι πεταμένα εδώ και κει, κ.α.. Τα λέμε όλα αυτά, γιατί κάπως έτσι τα εισπράττουμε από ένα σεβαστό κομμάτι της κοινωνίας μας.