Εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αξιοποίηση του παιδικού πάρκου “Α. Λαδικός”

Το “πράσινο φως” προκειμένου να προκηρυχθεί η διαδικασία αποκατάστασης και ανακατασκευής του παιδικού πάρκου “Ανδρέας Λαδικός” που βρίσκεται πίσω από το Πνευματικό Κέντρο μετά και την τελευταία έγκριση που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς το Λιμενικό Ταμείο.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρός του Άκης Ζήβας “εγκρίθηκε η Τεχνική και Οικονομική μελέτη και πλέον είμαστε έτοιμοι τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουμε στην προκήρυξη μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου. Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και αν όλα πάνε καλά άλλη μια παιδική χαρά στολίδι -όπως εκείνη στα Δέντρα του Άμμου- θα παραδοθεί για να έχουν τα μικρά παιδιά ένα χώρο αναψυχής και παιχνιδιού”.
Μπορεί η διαμορφούμενη κατάσταση με τις παιδικές χαρές στο νησί μας να αποτελεί πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού, ωστόσο τα νέα φαίνεται να είναι ευχάριστα σε ότι αφορά εκείνη που βρίσκεται πίσω από το Πνευματικό Κέντρο. Και όλα δείχνουν ότι έπιασαν τόπο οι προσπάθειες της Ομάδας Πολιτών που δημιουργήθηκε για να προβάλει το αίτημα δημιουργίας Παιδικών Χαρών, αλλά και η άψογη συνεργασία που είχαν με το Λιμενικό Ταμείο.

Το χρονικό
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά που βρίσκονταν πλησίον του κτηρίου του ΟΤΕ επι του οποίου έχουν τοποθετηθεί αρκετές κεραίες τηλεπικοινωνιών, έβαλε πριν μερικούς μήνες λουκέτο λόγω της ακτινοβολίας που εκπέμπουν και η οποία θεωρήθηκε επιβλαβής για τα μικρά παιδιά που θα έπαιζαν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς, ζήτησαν περαιτέρω ενημέρωση καθώς η ύπαρξη της κεραίας παρουσιάστηκε ως ανασταλτικός παράγοντας για την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς, την ίδια στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει η πλατεία Σολωμού που καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες παιδάκια.
Ωστόσο, εκπρόσωποι της Ομάδας Πολιτών επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου οι οποίοι του έθεσαν το θέμα της επαναλειτουργίας της ενώ υπέβαλαν ερώτημα προς την εταιρεία cosmote σε σχέση με την κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο κτήριο της Λεωφόρου Δημοκρατίας και τα όρια της ακτινοβολίας που εκπέμπονται. Το ίδιο και προς την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Η διοίκηση του ΟΤΕ με επίσημο έγγραφό της διαβεβαιώνει ότι δεν εγκυμονεί κινδύνους η κεραία που βρίσκεται στην ταράτσα του κτηρίου και παραθέτει στοιχεία με τα οποία το επιβεβαιώνει. Και η προσπάθεια συνεχίστηκε με σειρά επισκέψεων στην Αποκεντρωμένη πιέζοντας για λύση.

Και δεν είναι μόνο αυτές
Βεβαίως, θα πρέπει να συντομευθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των παιδικών χαρών που ανήκουν στον Δήμο έτσι ώστε οι γονείς να έχουν εναλλακτικές λύσεις και όχι να… στέκονται στην ουρά στη μοναδική παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά τους.
Αλήθεια έχει καθίσει κάποιος να αθροίσει τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που επενδύθηκαν για την κατασκευή και την ανακατασκευή παιδικών χαρών την τελευταία 15ετία; Αν το κάνει σίγουρα θα οδηγηθεί μπροστά σε τουλάχιστον χιλιάδες ευρώ που πήγαν στράφι και παιδικές χαρές που δεν έχουμε! Έχουμε όμως δημοτικούς άρχοντες γεμάτους διάθεση να τις φτιάξουν.