Σήμερα απολογείται || 42χρονος κατηγορείται για 14 υποθέσεις κλοπής οχημάτων

Πολλές είναι οι παραβατικές συμπεριφορές στη Ζάκυνθο με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι διωκτικές αρχές, και παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τα πάνε μια χαρά. Αυτή τη φορά με την εξιχνίαση διαδοχικών υποθέσεων κλοπών τροχοφόρων οχημάτων στη Ζάκυνθο και τη σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενός 42χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συνολικά δεκατέσσερις ανάλογες υποθέσεις κλοπών.
Ειδικότερα, ο 42χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια τακτικής περιπολίας, στην πόλη της Ζακύνθου και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν. Από την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, προέκυψε η συστηματική δράση του 42χρονου σε κλοπές τροχοφόρων οχημάτων στην Ζάκυνθο τους τελευταίους τρεις μήνες περίπου και συγκεκριμένα σε δεκατρείς ακόμη περιπτώσεις κλοπών δικύκλων. Από την μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς δίκυκλες μοτοσυκλέτες καθώς και το ι.χ.ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο 42χρονος, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή.

17 περιστατικά
στη Ζάκυνθο το Γενάρη

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν τον Ιανουάριο 2019, το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες. Αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά 139 άτομα, από τα οποία 17 στην Κεφαλονιά, 56 στην Κέρκυρα, 35 στη Ζάκυνθο και 31 στην Λευκάδα. Από τις συλλήψεις αυτές ξεχωρίζουν 1 για ανθρωποκτονία, 5 για κλοπές-διαρρήξεις, 10 ακόμη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 19 συλλήψεις μη νόμιμων αλλοδαπών. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 66 υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν: 1 μία ανθρωποκτονία, 20 υποθέσεις για κλοπές και διαρρήξεις, 9 υποθέσεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και 36 για άλλα αδικήματα. Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων, κατασχέθηκαν 40 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη, 105 γραμ., ηρωίνη, 20 μαχαίρια και 4 πιστόλια.