Ο Μητροπολίτης Αξώμης κ.κ. Δανιήλ αφίχθη στην Αιθιοπία || Θερμή υποδοχή… (φωτο)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου 2019, αφίχθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Αδδίς Αμπάμπα ο νέος Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης (Αιθιοπίας, Σομαλίας και Τζιμπουτί) κ. Δανιήλ.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία, την Εκκλησία και την ομογένεια, με επικεφαλής τον Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αιθιοπία και Μόνιμο Αντιπρόσωπο στην Αφρικανική Ένωση κ. Νικόλαο Χ. Πατακιά, τον Πρόξενο της Ελλάδος στήν Αιθιοπία κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριο Συκά, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Μπαρμπέρη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον κ. Κυριάκο Αρμενάκη, εκπρόσωπο του επιτίμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα κ. Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου. Ευθύς αμέσως μετά την άφιξη, συνόδευσαν και εγκατέστησαν τον Μητροπολίτη στο Επισκοπείο.

Eπίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα

Το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα.
Εκεί τον υποδέχθηκε θερμά ο Εντιμ. Πρόεδρος κ. Δημήτριος Συκάς και ο Γεν. Γραμματέας κ. Πολύβιος Βαλεντής, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπάμπα κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα εκδηλώσεων του αγγλόφωνου σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας, το οποίο αριθμεί 1150 μαθητές, οι οποίοι εκτός των άλλων βασικών μαθημάτων διδάσκονται και την ελληνική γλώσσα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου, παρουσίασαν εόρτιο πρόγραμμα με αφορμή την «Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού». Ο Σεβασμ. έγινε δεκτός με πολλή χαρά από το σύνολο των μαθητών, προς τους οποίους ομίλησε για την σπουδαιότητα της Ελληνικής γλώσσας, την παγκοσμιότητα και οικουμενικότητά της.

Με τον Πατριάρχη της Αιθιοπικής Εκκλησίας

O Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Αιθιοπικού Πατριαρχείου στην Αδδίς Αμπάμπα, προκειμένου να συναντηθεί με την Α.Α. τον Πατριάρχη της Αιθιοπικής Εκκλησίας κ.κ. Ματθία. Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ μετέφερε τις αδελφικές ευχές και την εν Χριστώ αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β., προς τον Αιθίοπα Προκαθήμενο.

Στη συνέχεια, του ανακοίνωσε την έλευση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Αιθιοπία (2-5 Μαρτίου 2019), με αφορμή την τέλεση της Ενθρονίσεώς του, επιδίδοντας επίσημη πρόσκληση.
Ο Προκαθήμενος κ. Ματθίας υποδέχθηκε θερμά τον νέο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, εκφράζοντας τόσο την προσωπική του χαρά όσο και της Αιθιοπικής Εκκλησίας, για την έλευση του Σεβασμιωτάτου, ενώ εξέφρασε θερμότατες ευχές αγάπης προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ.κ. Θεόδωρο. Στο τέλος της συνομιλίας, ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ προσέφερε προς τον Πατριάρχη κ.κ. Ματθία αρχιερατικό εγκόλπιο και ράβδο.