ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΤΩΝ Η.Π.Α. || Νοστάλγησαν την πατρίδα κόβοντας κουλούρα

Ένα από αυτά που “ενώνει” τους Ζακυνθινούς και κατ΄ επέκταση τους επτανήσιους σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και εάν βρίσκονται είναι και η οικογενειακή, σεμνή και γεμάτη ιεροτελεστία της διαδικασίας της κοπής της παραδοσιακής κουλούρας. Στα πλαίσια αυτά, μέσα ένα τέτοιο κλίμα σε μια πολύ ωραία εκδήλωση έκοψαν κουλούρα η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδια, και ο Σύλλογος Ζακυνθίων «Διονυσιος Σολωμός» περιστοιχισμένοι από την Προξενο κ. Λανα Ζωχιου, τον σύζυγο της και πολλούς φίλους ευχόμενοι καλή χρόνια σε όλους.
Η κουλούρα έφτασε από τη Ζάκυνθο με μέριμνα του Γραμματέα του Συλλόγου Ανασταση Γιακουμελου και την ευλόγησε ο π. Γερασιμος Μπαλας ενω ο διασημος τροβαδουρος της Νεας Υορκης Σεραφειμ Λαζο διασκέδασε τους παριστάμενους.

Στη φωτό διακρινεται ο προεδρος της Ιονιου Πολιτιστικης Νικος Μπαρδης, ο πατηρ Γ. Μπαλλας, η προξενος Λανα Ζωχιου, ο σύζυγος της, ο αντιπρόεδρος Ζακυνθιων και προεδρος Λογοτεχνων Αμερικής Τασος Μουζακης, η Γραμματέας της Ιονιου πολιτιστικης και Ταμιας Ζακυνθιων Μαρια Ανδρεωλα – Παλαιος και ο πολυβραβευμένος εκπαιδευτικος κ. Τιμολέων Κοκκινος.

Οι απόδημοι συμπατριώτες μας είναι διπλά Ζακυνθινοί και Επτανήσιοι. Μέσα από τις δραστηριότητές τους, αντιλαμβάνεσαι ότι παρόλο που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα των ιδανικών, της γλώσσας, των ηθών, της εκκλησίας, των εθίμων και του πολιτισμού.

Ταυτόχρονα ολοένα και περισσότερο προχωρούν και σε σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας πως η πατρίδα είναι ιδέα. Μια άσβεστη φλόγα που ταξιδεύει χιλιάδες χρόνια, ξεπερνώντας όχι μόνο την φθορά του χρόνου, αλλά και τις κάθε είδους κρίσεις.