Μαθήματα κοινωνικής προσφοράς

Καλά κρατεί η συλλογή πλαστικών καπακιών που μικροί και μεγάλοι εξακολουθούν με ζήλο να συμμετέχουν στην εκστρατεία του Ionian. Εκεί που εντυπωσιάζει η συμμετοχή είναι στον Αγιο Δημήτριο, με ένα ολόκληρο χωριό και την ευρύτερη περιοχή να βρίσκεται στο πόδι, μην αφήνοντας να πάει χαμένο ούτε ένα καπάκι. Υπεύθυνος της κινητοποίησης, που είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δεκάδες σακούλες, είναι ο κ. Πέτρος Σταμίρης, πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ο οποίος έβαλε “στην πρίζα” όλα σχεδόν τα σπίτια και τα καφενεία του χωριού. Μαζί του και ένας ακόμη φίλος του ΑμεΑ από το Μαχαιράδο.
Ο ίδιος λέει ότι όλες οι νοικοκυρές μπήκαν στη διαδικασία αυτή και τις ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους, ενώ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να βοηθηθούν ΑμεΑ του νησιού. Και σα να μην έφτανε αυτό και ο ΟΔΑΖ με τη συνδρομή του Πέτρου προσέφερε τεράστιες ποσότητες.
Παράλληλα, με τη δράση αυτή, απαλλάσσεται το νησί από ένα από ένα είδος πλαστικού με εξαιρετική ανθεκτικότητα, το οποίο απαιτεί πολλές εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθεί. Στην εκστρατεία συμμετέχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυρίως σχολεία, σε μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια να συνδράμουν με τον απλό αυτό τρόπο το Ionian, στην προσπάθειά του να σταθεί στο πλευρό αναπήρων συμπολιτών μας που έχουν την ανάγκη μας. Γεγονός που δείχνει ότι η κρίση έχει ενεργοποιήσει την… αλληλεγγύη και την ανθρώπινη ευαισθησία.