Το “κανόνι” από την “Germania” έχει επιπτώσεις στα Επτάνησα

Ότι κηρύσσει πτώχευση και ακυρώνει όλες τις πτήσεις που προβλεπόταν να εκτελέσουν τα αεροσκάφη του ανακοίνωσε μέσω του ιστοτόπου του, ο γερμανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους “Germania”.
Η εταιρεία χαμηλού κόστους, με 37 αεροσκάφη στον στόλο της και έδρα το Βερολίνο, εξυπηρετούσε κυρίως επιβάτες από τη Γερμανία και την Ελβετία οι οποίοι ταξίδευαν προς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Έκανε επίσης δρομολόγια από τη Γαλλία, με αναχωρήσεις από την Τουλούζη, καθώς και από τα αεροδρόμια Arlanda της Στοκχόλμης και Gatwick του Λονδίνου. Είναι ανεξάρτητη γερμανική αεροπορική εταιρεία με ιστορία που ξεπερνά τα 30 χρόνια. Η αεροπορική εταιρεία με το πράσινο και το λευκό λογότυπο μετέφέρε περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Η εταιρία προσέφερε συνδέσεις από 18 αεροδρόμια αναχώρησης στην Ευρώπη σε περισσότερους από 60 προορισμούς στην ήπειρο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Προς τα νησιά του Ιονίου η εταιρεία εκτελούσε τα ακόλουθα δρομολόγια από Κέρκυρα: από Γερμανία (Βερολίνο, Βρέμη, Νυρεμβέργη και Ερφούρτη) και από Ελβετία (Ζυρίχη) – Ζακυνθος: από Γερμανία (Ντίσελντορφ). Επίσης τόσο προς τους παραπάνω προορισμούς όσο και προς την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ σε συνεργασία με Βρετανικούς τουρ οπερέιτορ. Η διεύθυνση της γερμανικής εταιρείας εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να “καλύψει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της σε ρευστότητα”.
“Η μοναδική δυνατότητα που είχαμε ήταν να κηρύξουμε πτώχευση”, τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κάρστεν Μπάλκε, ζητώντας συγγνώμη πάνω απ’ όλα “από τους εργαζόμενους” της εταιρείας, καθώς και από τους επιβάτες που είχαν ήδη αγοράσει εισιτήριο για κάποια από τις πτήσεις της.
Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιου πακέτου που συμπεριλαμβάνει πτήση και διαμονή “μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να τους κλείσει άλλη πτήση”, διαβεβαίωσε η Germania, αλλά για τους επιβάτες που “έκλεισαν εισιτήριο απευθείας” από την εταιρεία “δυστυχώς δεν υπάρχει” καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθούν, διευκρίνισε.
“Απρόβλεπτες εξελίξεις”, όπως “οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής της κηροζίνης το περασμένο καλοκαίρι και η ταυτόχρονη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι μεγάλες καθυστερήσεις της ένταξης αεροσκαφών στον στόλο μας και ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός συντηρήσεων που χρειάστηκαν τα αεροσκάφη της εταιρείας μας αποτέλεσαν βαρύ φορτίο για την επιχείρηση”, εξήγησε στην ανακοίνωσή του ο Μπάλκε, αποδίδοντας τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας στην άνοδο της τιμής των καυσίμων, στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και στο απροσδόκητα υψηλό κόστος συντήρησης.

φωτο: The-National