Τα τοπικά προϊόντα πόλος γαστρονομικής έλξης στην Expotrof 2019

Την τιμητική τους έχουν αυτές τις ημέρες λάδι, κρασί, σταφίδα, λαδοτύρι και πολλά ακόμη εκλεκτά προϊόντα της Ζακύνθου και των Επτανήσων στις προθήκες της έκθεσης Expotrof 2019. Πλήρως ανανεωμένη με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις διοργάνωση που συγκεντρώνει τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, όσο και τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων
Μικροί παραγωγοί με τεχνογνωσία, μεράκι και όραμα και ελληνικές αναγνωρισμένες εταιρείες με ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά δίνουν δυναμικό “παρών”, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της, επιμένουν… ελληνικά.

Τα περίπτερα των παραγωγών του Ιονίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως “η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για 5η συνεχή χρονιά μαζί με τους παραγωγούς των ανεκτίμητων τοπικών μας προϊόντων στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας ΕΧΠΟΤΡΟΦ στο Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Ποιοτικά προϊόντα της Ιόνιας Γής, γαστρονομικές απολαύσεις με την βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κερκυρας, και παράδοση και τοπικός πολιτισμός με την παρουσία του «Ευγερου» και των «Φαιάκων». Κι η μικρή Λευκαδίτισσα, που κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση με την τοπική φορεσιά και το «σκέρτσο» της στο φακό!”.
Στο ξεχωριστό περίπτερο οι παραγωγοί των νησιών, εκθέτουν και δειγματίζουν τα προϊόντα τους. Κυρίως, όμως, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επαφές με παραγωγούς του Ελληνικού και Διεθνούς Εμπορίου. Μεταξύ εκείνων που παραδοσιακά συμμετέχουν δίνοντας δυναμικό παρόν είναι ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, ο Αντώνης Μπάστας ιδιοκτήτης Τυροκομείου, κ.α..