Διακήρυξη και βασικούς στόχους του συνδυασμού του ανακοινώνει ο Γ. Αγαλιανός

Τη διακήρυξη αρχών και τους βασικούς στόχους της δημοτικής κίνησης της οποίας είναι επικεφαλής θα δώσει στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου Γιάννης Αγαλιανός.
Όπως είναι γνωστό ο πρώην Δήμαρχος του νησιού έλαβε την απόφαση επανενεργοποιηθεί πολιτικά, ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μαϊου, και να διαδραματίσει εκ νέου -μετά από 17 χρόνια- ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή του νησιού, μετά την πρωτοβουλία που έλαβαν και την πρόταση που του έκαναν εν ενεργεία στελέχη του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός του Ν. Τσίπηρας, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Π. Μυλωνάς και οι κ.κ. Π. Αβράμης και Ν. Ακτύπης.
Επι της ουσίας του πρότειναν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, προκειμένου να ηγηθεί ενός ακομμάτιστου συνδυασμού από τα αριστερά μέχρι και τα δεξιά, στον οποίο θα συστρατευτούν συμπολίτες, για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος και η Ζάκυνθος.
Ο κ. Αγαλιανός απάντησε θετικά σε αυτή την πρόκληση – πρόσκληση, διαθέτοντας αυτοδιοικητική εμπειρία, πολιτική ιστορία, ήθος και αξιοπρέπεια και με δεδομένο ότι επί των ημερών του, την περίοδο 1999-2002 άφησε πίσω του το σημαντικότερο έργο στην σύγχρονη αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος – Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου με το συνδυασμό “Επτανησιακή Αναγέννηση” και επικεφαλής τον Γ. Καλούδη την περίοδο 2010-2015.
Μάλιστα, με πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κ. Αγαλιανός χαρακτήρισε την πρόταση που του έγινε, άκρως τιμητική, καθόσον η συμπόρευση όλων των δυνάμεων του τόπου για το καλό του Δήμου αποτελούσε χρόνιο όνειρο του ίδιου.
Απεύθυνε κάλεσμα κοινής πορείας με τους πολίτες στέλνοντας μήνυμα πως θα είναι μεγάλη η συμμετοχή νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο που θα καταρτίσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι εφόσον εκλεγεί, δεν θα ξαναθέσει άλλο υποψηφιότητα. Άλλωστε, όπως ο ίδιος δηλώνει είναι, ίσως, και η μοναδική ευκαιρία που έχει η Ζάκυνθος να αφήσει πίσω μικροκομματικές αντιλήψεις, να αφήσει πίσω αντιπαραθέσεις άγονες, προσωπικές αντιπαραθέσεις που δηλητηρίαζαν το πολιτικό σύστημα και το Δήμο.
Ερωτηθείς για τη θέση του, απάντησε πως είναι διατεθειμένος αυτή τη φορά να εφαρμόσει ένα πλαίσιο αρχών μέσα στο οποίο θα κινηθεί, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προβλέπεται να μιλήσει καθαρά στους ζακυνθινούς, να πει την αλήθεια, να πει τι μπορεί να κάνει, και να τα υλοποιήσει με τους συνεργάτες του μέσα στην τετραετία.