Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου || Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου “Οι Ηλίθιοι”

Μια ρομαντική κωμωδία, ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον, επέλεξε να ανεβάσει για τη φετινή σεζόν η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου.
Πρόκειται για το έργο “Οι Ηλίθιοι” του οποίου παραστάσεις συνεχίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία, υπο τη σκηνοθετική δεινότητα και καθοδήγηση των Νίκου Σκουλά – Γιώργου Γκίκα, έως 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21:30, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Το χειροκρότημα του κοινού βγαίνει αβίαστα προσερχόμενο στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου και παρακολουθώντας την πλοκή κατά την οποία μια κατάρα έχει καταδικάσει σε ισόβια ηλιθιότητα όλους τους κατοίκους τα τελευταία 200 χρόνια.
Ένας νεοφερμένος δάσκαλος. Θα καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να σπάσει την κατάρα ή θα γίνει κι αυτός ηλίθιος; Υπάρχουν κατάρες ή όλα αυτά είναι κουταμάρες; Ποιο χρώμα δεν κολλάει τόσο στα δάχτυλα; Το κίτρινο ή το μπλε; Πόσες προτάσεις γάμου, μπορεί να κάνει κάποιος σε μια μέρα; Ποιος είναι ο σκοπός της υπάρξεως του ανθρώπου; Και με το φτερούγισμα στην καρδιά, τι γίνεται;

Ένα ρομαντικό υπαρξιακό παραμύθι που μιλάει για την πίστη. Την πίστη ότι αξίζεις το καλύτερο. Ότι μπορείς να κατακτήσεις ό,τι επιθυμείς. Ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή που θέλεις και όχι τη ζωή που σου επιβάλλουν. Ή να πιστέψεις στο αντίθετο. Ότι δεν είσαι ικανός. Ότι δεν μπορείς να σκεφτείς. Δεν μπορείς να αποφασίσεις. Δεν μπορείς να δράσεις. Γιατί είσαι ηλίθιος. Είσαι άσχημος. Είσαι αργός. Είσαι διαφορετικός.
Παίζουν: Νίκος Σκουλάς, Μαρία Μανδηλά, Νίκος Ζώντος, Όλγα Παρασκευοπούλου, Στέλιος Χαραλαμπίδης, Λουκάς Ιωσηφίδης, Μάριος Αρβανιτάκης, Ντενίζ Κούτση, Γιώργος Μυλωνάς, Ηλίας Θεοδόσης.