Βράβευσε αθλητές και σωματεία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Οι υποδομές και οι διακρίσεις σε πρώτο πλάνο (φώτο)

Τους διακριθέντες αθλητές και τα σωματεία του νησιού μας βράβευσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων). Λαμπερά ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού καλέστηκαν στην εκδήλωση όπως ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους Κρίκους της Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας με την επίσης πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλλούση και τον Ζακυνθινό προπονητή του Δημήτρη Ράφτη. Επίσης παρευρέθηκε ο Περικλής Ιακωβάκης που ήταν πρωταθλητής στον στίβο, ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό Γιώργος Καλαϊτζής και ο Ζακυνθινός βετεράνος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής Σταύρος Βαρυπάτης.

Το πρόγραμμα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν πλούσιο, αφού την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία «Εύηχον» της κ. Παβγέλου με τον Ολυμπιακό Ύμνο, ενώ στην συνέχεια είπαν τους αρχικούς τους λόγους για την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλος, ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς.Στις ειδικές βραβεύσεις τιμήθηκαν οι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι όπως και προσωπικότητες του νησιού μας που έχουν ξεχωρίσει στον Αθλητισμό όπως ο Δημήτρης Γαργαλέας, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και πολλοί ακόμη, ενώ συγκίνησε ο πρόεδρος του Φιλόξενου Γιάννης Μάνεσης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό όταν πήγε να παραλάβει το βραβείο για τον δικαιολογημένα απόντα Γεράσιμο Λιγνό που δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην εκδήλωση λόγω της κακοκαιρίας.

Φυσικά ξεχώρισαν οι βραβεύσεις στα αθλητικά σωματεία που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε το αμφθιθέατρο. Τα παιδιά πήραν και το λόγο ευχαριστώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις βραβεύσεις.

Πλην των βραβεύσεων έγιναν και μερικές όμορφες παύσεις με παρουσιάσεις χορού από την ομάδα της Όλγας Μπέρτας Σέλληνα, του συλλόγου ακροβατικής γυμναστικής της Ολυμπιάδας με τα εντυπωσιακά ακροβατικά του και τις επιδείξεις πολεμικών τεχνών του Απολλοφάνους Φιλόξενος, αλλά και το πρόγραμμα της ομάδας αισθητικής γυμναστικής της Ήλιδας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η δημοσιογράφος του IONIAN TV Νατάσα Πατρινού. Μπορείτε να ξαναδείτε όλη την ειδική εκδήλωση με τις βραβεύσεις των αθλητών και των σωματείων εδώ: