Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Ν. Γκλαβάς || Με το ψηφοδέλτιο του Γ. Αγαλιανού


φωτο: Dikaiologitika-News

Την απόφασή του, να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 σαν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμό με επικεφαλής τον Γιάννη Αγαλιανό, ανακοινώνει ο Φυσικός, Επιχειρηματίας Νίκος Γκλαβάς.
Ο ίδιος όντας προβληματισμένος από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νησί επέλεξε να μην αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν γύρω του αλλά να βγει μπροστά, να παλέψει, να απαιτήσει να ζει αξιοπρεπώς, να διεκδικήσει αυτά που η εποχή επιτάσσει και δεδομένα ο τόπος μπορεί να δώσει, εσύ να ορίσει την μοίρα του!
Σχετικά με την απόφαση που πήρε και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, ο κ. Γκλαβάς μας δήλωσε τα ακόλουθα…

“Αναρωτιέμαι καιρό τώρα ποια πρέπει να είναι η στάση ενός πολίτη που ζει σε έναν τόπο ευλογημένο, που μπορεί να υποστηρίξει τα όνειρα της νέας γενιάς, να την κρατήσει κοντά του, να της δώσει πεδίο δράσης, δημιουργίας και περαιτέρω εξέλιξης, όταν καθημερινά διαπιστώνει ότι οι ευκαιρίες χάνονται και ο τόπος συστηματικά απαξιώνεται.
Αναρωτιέμαι με φίλους στις παρέες.
Αναρωτιέμαι με συνεργάτες στις επαγγελματικές δραστηριότητες.
Αναρωτιέμαι με συμπολίτες στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Στα γήπεδα, στα θέατρα, στις πλατείες, στους συλλόγους, στις ταβέρνες, στα καφέ, στα χόμπι μας.
Αναρωτιέμαι με πολίτες άλλων τόπων στα social media.
Ανήκω στην γενιά του ’80, μια τυχερή γενιά που στο σύνολο της μεγάλωσε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες σε ένα τόπο που ευημερούσε. Είχε την πολυτέλεια να ορίσει το μέλλον της. Μπορούσε να εκπαιδευτεί, να μορφωθεί, να ταξιδέψει, να διευρύνει τους ορίζοντες της, να καινοτομήσει, να παράξει σκέψη.
Δυστυχώς δεν πήραν όλοι την απόφαση να επιστρέψουν/παραμείνουν στον τόπο, αλλά όσοι το κάναμε το κάναμε συνειδητά. Γνωρίζαμε τις ευκαιρίες που ο τόπος μας έδινε αλλά συνάμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εκεί στα μέσα του 2000 άρχισαν όλο και συχνότερα να εμφανίζονται και εσχάτως έχουν επικρατήσει. Δηλαδή την κακή νοοτροπία, τις ατομικές αγκυλώσεις που διαιωνίζουν λάθος πρακτικές και συμπεριφορές, την παραίτηση από ήθη, αρχές και αξίες που έκαναν τον τόπο και τους ανθρώπους του ξεχωριστούς στο παρελθόν.
Εκμεταλλευόμενοι το ίδιον του Ζακυνθινού, η γενιά αυτή του ’80, συνηθίζαμε να κάνουμε πλάκα με τα κακώς κείμενα, για μας ήταν η “μάντσια”, ο χαβαλές. Γελάγαμε με τα απίστευτα που εμφανίζονταν στην καθημερινότητα μας. Με την έλλειψη στοιχειώδους λογικής στο πλείστο των αποφάσεων που αφορούσαν τον τόπο. Την ανεπάρκεια, τις παλινωδίες, και την έλλειψη οράματος των φορέων και των ατόμων από τα οποία απαρτίζονται. Φτάνοντας λοιπόν στην 4η δεκαετία της ζωής μας η πλάκα αυτή σταματάει! Η εξέλιξη και οι απαιτήσεις της ζωής μας δεν μας το επιτρέπουν πλέον.
Και επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα. Τι κάνεις; Ποια είναι η στάση σου;
Αν επιλέξεις να απαξιώνεις τα πάντα, να κρύβεσαι, να αδιαφορείς, να εκπαιδεύεσαι άθελα σου να ζεις με το μέτριο ή το τίποτα, τότε δεν έχεις και κανένα δικαίωμα να κρίνεις και απλά αποδέχεσαι την μοίρα που άλλοι ορίζουν για σένα.
Μπορείς όμως να βγεις μπροστά, να παλέψεις, να απαιτήσεις να ζεις αξιοπρεπώς, να διεκδικήσεις αυτά που η εποχή επιτάσσει και δεδομένα ο τόπος μπορεί να δώσει. Να προσπαθήσεις εσύ να ορίσεις την μοίρα σου!
Αν αποφασίσεις να το κάνεις αυτό, ξέρεις εξ’ αρχής ότι δεν θα είναι εύκολο. Απαιτείται να κάνεις τις παραδοχές σου, να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, ώστε να οδηγηθείς στην εξεύρεση υλοποιήσιμων και ουσιαστικών λύσεων. Σε αυτό το σημείο ίσως και να αναγκαστείς να πνίξεις για λίγο τον ρομαντισμό σου και αρκετά τον εγωισμό σου. Αναζητάς ταύτιση απόψεων και συμφωνίες αρχών και όχι ταύτιση συμφερόντων και συμφωνίες προσώπων. Δέχεσαι την γνώση που μπορεί να σου δώσει αυτό που ίσως θεωρείς “παλιό”, την φιλτράρεις, την εμπλουτίζεις και προσπαθείς να την κάνεις μάθημα για τις μελλοντικές αποφάσεις σου. Δεν ισοπεδώνεις. Στόχος σου είναι να οικοδομήσεις το αύριο που σου αξίζει και όχι να τιμωρήσεις το παρελθόν που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις σου. Αναζητάς ανθρώπους που μπορούν να εμπνεύσουν με την συνολική στάση ζωής τους και όχι με μεμονωμένες εξάρσεις αυτής. Εξασφαλίζεις ειλικρίνεια και εντιμότητα προς τον συμπολίτη σου, ώστε να δικαιούσαι να απαιτείς και από αυτόν το ίδιο προς εσένα.
Έχοντας εκθέσει λοιπόν τις σκέψεις μου και με την στήριξη της οικογένειας, των φίλων και των συνεργατών μου δηλώνω ότι θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 σαν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμό με επικεφαλής τον Γιάννη Αγαλιανό.
Θεωρώ ότι το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιτρέπει στους πολίτες να προκρίνουν υποψηφίους με βάση τα ατομικά τους χαρακτηριστικά και επιτεύγματα καθώς και την διαχρονική τους παρουσία στην τοπική κοινωνία και όχι με γνώμονα κομματικές ή προσωπικές εξαρτήσεις και ατομικά συμφέροντα. Καλώ δε όλους όσους συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να έλθουν κοντά και να δραστηριοποιηθούν ενεργά, καθώς είναι μια ιστορική ευκαιρία κάθε ψήφος να πιάσει τόπο, ώστε να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο για το μέλλον της Ζακύνθου”.