Το μεγάλο «ευχαριστώ» προς το νέο Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ || Από την Αλεξανδρινή παροικία στις 03/02

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς έναν από τους πιο αγαπητούς κληρικούς που πέρασαν από την Αλεξάνδρεια, και ο οποίος θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του, επίσημα από τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, θα πει όλη η αλεξανδρινή παροικία, προς το νέο Μητροπολίτη Αξώμης, Δανιήλ, που ολοκληρώνει πλέον την αποστολή του στην Αίγυπτο.
Ήρθε πριν από λίγα χρόνια στη Χώρα του Νείλου, κατακτώντας με το σιωπηλό έργο του, και τη φλογερή ζακυνθινή ψυχή του, τις καρδιές όλων των Αλεξανδρινών.
Ο περικαλλής Κοινοτικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας είχε τη μεγάλη χαρά να τον έχει εφημέριό του, όσο ήταν αρχιμανδρίτης.
Προσέφερε επίσης εξαιρετικές υπηρεσίες στην πατριαρχική αυλή ως Αρχιγραμματέας της Αγίας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.

Εξελέγη στην τελευταία Σύνοδο.
Και στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 3ης Φεβρουαρίου, ο αγαπητός νέος Μητροπολίτης θα έχει την ευκαιρία να λειτουργήσει για τελευταία φορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, πριν ταξιδέψει για να αναλάβει επίσημα το πόστο του στην Αιθιοπία, όπου στις 3 Μαρτίου αναμένεται να γίνει και η επίσημη ενθρόνισή του από τον ίδιο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την Αιγυπτιώτικη παροικία προς τον νέο Μητροπολίτη για ό,τι προσέφερε στον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

ΠΗΓΗ: pyramisnews.gr