Μάρα Μάρλη || Το κορίτσι που δεν φοβάται τους μεγάλους δρόμους

Την συναντήσαμε ένα απόγευμα, κάπου μεταξύ των μαθημάτων της. Δεν τρέχει μόνο λόγω αθλητισμού. Τρέχει και στην καθημερινότητά της να προλάβει, προπονήσεις, σχολείο και αγώνες, όπως όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ηλικία της, στη χώρα μας. Η 16/χρονη Μάρα Μάρλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ΑΓΕΖ στο τμήμα στίβου, στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της, όπως η συμμετοχή της στη Διεθνή Διοργάνωση Ελλάς/ Κύπρου τον Ιούλιο του 2018 με την Εθνική ομάδα, όπου κατέλαβε τη 2η θέση στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια. Επίσης είχε σημαντική διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασιδων Α’, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια. Ακόμα συμμετείχε στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας , τερματίζοντας 3η στην κατηγορία γυναικών, στα 3.000μ, ενώ κατέλαβε την 11η θέση στα 3.000μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Η Μάρα γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2002. Γονείς της είναι ο Γεώργιος Μάρλης και η Μιχάελα Νόβακ – Μάρλη και πηγαίνει στην δευτέρα τάξη, του 1ου Γενικού Λυκείου Ζακύνθου. Το προπονητικό team της Μάρας απαρτίζουν ο έμπειρος Νίκος Ακτύπης προπονητής στίβου στην ΑΓΕΖ και η γνωστή σε όλους αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων με μεγάλες διακρίσεις Μάγδα Γαζέα.

Ρωτήσαμε τη Μάρα

Ποια στιγμή της αθλητικής δράσης σου μέχρι σήμερα ξεχωρίζεις;

Η πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής μου πορείας μέχρι σήμερα, είναι για εμένα η τρίτη θέση στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α’ , με την οποία κέρδισα την συμμετοχή μου με την Εθνική Ομάδα Ελλάδος στην διεθνή διοργάνωση που έγινε στην Κύπρο. Ήταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου.

Καταφέρνεις να βρίσκεις ισορροπία μεταξύ προπονήσεων και σχολείου;

Ο στίβος απαιτεί πολύ μεγάλη επιμονή, υπομονή και χρόνο όπως και το σχολείο. Έτσι προσπαθώ να εξισορροπώ τις δύο αυτές ενασχολήσεις μου όσο μπορώ καλύτερα.

Τι σε ωθεί μέχρι τώρα να συνεχίζεις αυτό το άθλημα;

Κάτι που με ωθεί συνεχώς να δουλεύω σκληρά και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό είναι η αγάπη μου για τον αθλητισμό και οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλω τον εαυτό μου.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις σε ότι έχει να κάνει με τις προπονήσεις και γενικότερα την καλύτερα προετοιμασία σου;

Το άθλημα μου απαιτεί μεγάλη αφοσίωση και κόπο. Πολλές φορές παρόλο που με καταβάλει έντονη κούραση πρέπει να πιέζω τα όρια μου για να βελτιωθώ. Ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι το στάδιο της Ζακύνθου παρέχει ελλιπείς δυνατότητες για την ενδυνάμωση των αθλητών αφού το γυμναστήριο μας είναι 3 μήνες κλειστό λόγω του σεισμού που είχε γίνει . Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση των ζημιών με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η σωστή προετοιμασία μας.

Πέρα απ΄τον δικό σου προσωπικό αγώνα.. Ποιοι είναι αυτοί που στάθηκαν πιο πολύ στο πλευρό σου και σε στήριξαν σε αυτό που κάνεις;

Πέρα από την ατομική μου προσπάθεια την μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίζω μου δίνουν οι γονείς μου και ο προπονητής μου Νίκος Ακτύπης οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου τόσα χρόνια, με βοήθησαν να βελτιωθώ και ήταν μαζί μου στις όμορφες και άσχημες στιγμές του αγώνα αυτού.

Τι θα έλεγες αν κάποιο παιδί σε ρωτούσε, γιατί να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα ή με το στίβο γενικότερα;

Ο στίβος και γενικότερα ο αθλητισμός βοηθάει τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις έννοιες τους και να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα τους . Πέρα από αυτό βοηθάει σημαντικά στην υγεία και ευεξία προσφέροντας στους ανθρώπους διάθεση και ενέργεια.

Ποιοι οι μελλοντικοί σου στόχοι;
Στο μέλλον έχω στόχο να βελτιώσω τους τωρινούς μου χρόνους αλλά και να κερδίσω μια θέση στο βάθρο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης, επιδιώκω την συμμετοχή μου με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Ευχόμαστε τα όνειρά της να βγουν αληθινά να βρεί τη στήριξη που χρειάζεται όχι μόνο αυτή αλλά και κάθε αθλητής και να συνεχίσει να κάνει περήφανους όχι μόνο τους δικούς της αλλά και όλη την Ελλάδα γιατί το αξίζει, όπως όλα τα παιδιά που ουσιαστικά παλεύουν μόνα τους γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν και το αθλητικό ιδεώδες είναι για αυτά τρόπος και στάση ζωής.Τελευταία άρθρα