ΣΤΙΓΜέΣ… γεμάτο αθλητικές διακρίσεις || Κυκλοφορεί 01/02 με την «ΗΜΕΡΑ»

Αυτή την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο ολοκαίνουργιο τεύχος του Στιγμές, που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα Ημέρα, καλωσορίζουμε τον καινούργιο μήνα με ένα κορίτσι που δεν φοβάται τους μεγάλους δρόμου! Η αθλήτρια Μάρα Μάρλη μας μιλά για τις επιτυχίες της και προτρέπει όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα.
Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε στην Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, στην κοπή της πίτας του ΑΝΟΖ-Τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, των Βορειοηπειρωτών, του Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου «Ο Ερωτόκριτος» και στην κοπή της πίτας «Οι Ποπολάροι»
Μάθαμε τα πάντα για την επίδραση των video games στα παιδιά και τους έφηβους από το Smartfix, όλη την αλήθεια για την στείρωση από τον Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων, καθώς και το πώς να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό μας από την διαιτολόγο και διατροφολόγο μας Λήδα Γιατρά. Τέλος ρωτήσαμε το χειρούργο – οφθαλμίατρο Παναγιώτη Καραβίτη τα πάντα για τον καταρράκτη και τους πιο γνωστούς προπονητές της Ζακύνθου σχετικά με τον αθλητισμό!

Ο δευτερος μήνας του νέου χρόνου, τον οποίο ακόμα καλωσορίζουμε καθώς σύλλογοι και φορείς κόβουν ακόμα πίτες και κουλούρες, τελείωσε. Πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή αυτές οι εκδηλώσεις έχουν την τιμητική τους.
Ο Φεβρουάριος έκανε το ποδαρικό του παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του Ιανουράριο και ό,τι κληρονόμησε από αυτόν. Και δεν ήταν λίγα θεωρώ. Eμείς συνεχίζουμε να γράφουμε χιλιόμετρα δουλειάς καθημερινά και κάπου μέσα εκεί στριμώχνουμε κάποιες κλεμμένες στιγμές δικές μας. Ψάχνουμε αφορμές και αιτίες να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και από την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και σημείων που υποχρεωτικά συναντάμε και βρισκόμαστε καθημερινά.
Είπαμε πως αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα γίνονται πολλές εκδηλώσεις. Θα σταθούμε σε μια που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή και δεν είναι άλλη από την εκδήλωση προ τιμή διακεκριμένων αθλητών τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αυτή η γιορτή του αθλητισμού θα γίνει στην αίθουσα του ΤΕΙ στη νησί μας και εκεί θα συναντήσουμε κορυφαίους αθλητές και ίσως το πιο κορυφαίο αυτή τη στιγμή στη Ελλάδα τον Λευτέρη Πετρούνια.
Εκείνο στο οποίο πραγματικά αξίζει όμως να σταθούμε και όσο μπορούμε να το στηρίξουμε είναι η διάκριση των δικών μας παιδιών. Των ζακυνθινόπουλων, που με τα λίγα έως ανύπαρκτα μέσα υποδομής, καταφέρνουν και μας γεμίσουν με δάκρυα χαράς με τις επιτυχίες τους και τις διακρίσεις τους. Όπως η Μάρα Μάρλη, η αθλήτρια στίβου μεγάλων αποστάσεων της ΑΓΕΖ, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 16 ετών, δείχνει ότι έχει μπροστά της μια λαμπρή πορεία.
Ας χειροκροτήσουμε όλα τα παιδιά μας λοιπόν και ας τα βοηθήσουμε να αποδείξουν ότι όταν υπάρχει θέληση, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.
Εξάλλου η ζωή μας δεν είναι παρά ένας μεγάλος αγώνας με εμπόδια που καλούμαστε καθημερινά να αποδεικνύουμε πόσο καλοί αθλητές είμαστε…!