Μια γιορτή γεμάτη γλέντι, μουσική και “ΜΟΥΣΕΣ”

Με τον χορό και το γλέντι να έχουν την τιμητική τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου “Μούσες” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να χαρίσει με αγάπη, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και προσφορά για όλο τον κόσμο.
Ήταν ένα πολυπληθέστατο γλέντι, στο οποίο εκτός από τα μέλη του συλλόγου, φίλοι και συγγενείς τους συγκεντρώνεται και συσφίγγουν τις σχέσεις τους.
Τη πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εφημέριος του Καλαμακίου π. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος ενώ το σημαντικότερο στοιχείο της βραδιάς αυτής ήταν το αληθινό κέφι με τους διοργανωτές και συμμετέχοντες να απολαμβάνουν ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό.

Πρόκειται για ένα σύλλογο που φιλοδοξεί να αναδείξει την κουλτούρα του χωριού και να το κάνει ευρύτερα γνωστό, πέραν της φήμης του ως τουριστικού θέρετρου της Ζακύνθου. Ο Σύλλογος γεννήθηκε με την έμπνευση και τη θέληση μίας νέας γυναίκας, της Αναστασίας Τσάτου που ζει στην περιοχή ενώ στο εγχείρημά της συμμετέχει μια μεγάλη ομάδα νέων, κυρίως γυναικών –εξ ου και το όνομα “Μούσες”! O Σύλλογος δουλεύει εντατικά και με σοβαρότητα για το σκοπό αυτό και η αποδοχή του κόσμου αποδεικνύεται από την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή του, στα δρώμενα που διοργανώνει.


Συνεχώς αποκτά πολλά περισσότερα μέλη, συνεργάζεται με άλλους αξιόλογους Συλλόγους και Ομάδες της Ζακύνθου, ώστε να διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις και δρώμενα, ακόμη πιο συλλογικά και οργανωμένα, για την καλύτερη προβολή του νησιού. Φυσικά εκτός από πολιτισμό συμμετέχει σε κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις δείχνοντας το παράδειγμα και σε άλλους.