ΤΕ ΚΚΕ Ζακύνθου || Καραθανασόπουλος, Μπαλού και Κόκλας ανέδειξαν προβλήματα του νησιού

Την προετοιμασία του κόμματος ενόψει εκλογών αλλά και την ενημέρωση των στελεχών του για προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί είχε ως στόχο η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ ΚΚΕ Ζακύνθου με κεντρικό ομιλητή το Βουλευτή Αχαϊας Νίκο Καραθανασόπουλο και τους χαιρετισμούς που απεύθυναν η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Αλεξάνδρα Μπαλού και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου Φώτης Κόκλας.

Στα πλαίσια της περιοδείας τους επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το νοσοκομείο, το ΕΠΑΛ, τον ΕΑΣΖ προκειμένου να πληροφορηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Χθες το βράδυ έγινε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο όπου έγινε αναφορά εκτός από τα τοπικά και σε ζητήματα της γενικότερης πολιτικής. Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, καθώς και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, ενώ εκείνο που ζητήθηκε δεν ήταν άλλο από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να βγεί ο λαός στο προσκήνιο.
“Η παρουσία μου στη Ζάκυνθο σχετίζεται με την εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης μπροστά στην προετοιμασία του κόμματος, των οργανώσεων στις Βουλευτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές και στις Ευρωεκλογές. Σήμερα απαιτείται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ως απάντηση στα προβλήματα που βιώνει ο λαός εξαιτίας της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής από την μεριά της κυβέρνησης. Διέξοδος σε αυτήν την κατάσταση δεν αποτελεί η επιλογή για μια ακόμη φορά της Νέας Δημοκρατίας ή άλλων κομμάτων που έχουν δοκιμαστεί και έχουν την ίδια ουσιαστική πολιτική. Άρα διέξοδος προς όφελος του λαού είναι η ισχυροπόιηση του ΚΚΕ γιατί έτσι μπορεί ο λαός να βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων. Και βεβαίως θα αναδείξουμε τα σημαντικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει και η Ζάκυνθος” δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος

Σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη στάθηκε από τη μεριά της η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα επισημαίνοντας πως “επιλέξαμε χώρους που είναι έντονα τα προβλήματα που αφορούν την ζωή της λάϊκής οικογένειας. Το νοσοκομείο, το ΕΠΑΛ και άλλους αντίστοιχους χώρους. Το συμπεράσμα είναι ότι και στο Νοσοκομείο η κατάσταση είναι τραγική, και στο ΕΠΑΛ οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της υγείας και της παιδείας. Σε αυτά τα ζητήματα μαζί και άλλα στο νησί όπως το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, η διαχείριση των απορριμμάτων που δεν γίνεται και άλλα θέματα καθημερινότητας αποδεικνύουν ότι και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι αντίστοιχα έχουν βάλη πλάτη στο να περάσουν αυτές τις πολιτικές και να μην ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες. Το κριτήριο μπροστά στις εκλογές που είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους είναι αν θα ενισχυθούν δυνάμεις όπως οι Περιφερειάρχες ο κ. Γαλιατσάτος, η κ. Κράτσα και άλλοι που ζητούν την ψήφο, οι οποίοι αποτελούν μάνατζερ των επιχειρηματικών συμφερόντων”.
Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου Φώτης Κόκλας δήλωσε πως “κάναμε μια περιοδεία για να δούμε την κατάσταση, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις και να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Θα πρωτοστατήσουμε να έρθουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες του λαού μας”.