Καρναβαλική Επιτροπή || Προετοιμασίες και σχέδια για το φετινό ξεφάντωμα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προετοιμασία του Ζακυνθινού Καρναβαλιού με συναντήσεις της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου να διαδέχονται η μια την άλλη, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις που θα λάβουν χώρα τη φετινή εορταστική περίοδο. Έτσι λοιπόν, το νησί μας μπαίνει σε καρναβαλικό κλίμα με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις και τον Δήμο να προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων εντός και εκτός πόλης, σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες και στόχο να φέρει τη Ζάκυνθο στο επίκεντρο των αποκριάτικων εορτασμών και να προσελκύσει επισκέπτες. Τα πάρτι, άλλωστε, αυτοσχέδια ή προγραμματισμένα, στήνονται καθημερινά από τα μεγάλα καρναβαλικά γκρουπ, από συλλόγους, σχολεία, θεατρικές και χορευτικές ομάδες, φροντιστήρια, καταστήματα. Και στα σπίτια όπως οι γιορτές δεν σταματούν.
Η Καρναβαλική Επιτροπή της Επιτροπής Πολιτισμού Δήμου Ζακύνθου, συνεδρίασε με θέμα “Διοργάνωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δήμου Ζακύνθου έτους 2019”.
Συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίες και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αποφασίσθηκε να γίνει πρόσκληση στα σχολεία που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό αφίσας του Piccolo Καρναβαλιού και να παραδώσουν έως και την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στο ισόγειο του Δήμου Ζακύνθου τις ζωγραφιές τους (από 8π.μ. έως 2μ.μ.).
Η επόμενη συνεδρίαση της Καρναβαλικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:30 μ.μ. στο Δήμο Ζακύνθου, και καλούνται οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που δεν έχουν καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις τους, να τις καταθέσουν στηρίζοντας το θεσμό του Ζακυνθινού Καρναβαλιού.