Σωματείο ΑΜΕΑ “ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ” || Χόρεψαν, τραγούδησαν και έβαλαν στόχους

Σε ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και με χαρούμενη διάθεση έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία, “Ποπολάροι”. Με ελπίδα να ξεπεραστούν τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες, όμως περισσότερο τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα κάθε είδους εμπόδια της καθημερινότητας μοιάζουν αξεπέραστα, με κυρίαρχο το γεγονός ότι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να επισκεφτούν την πόλη, μιας και οι πολίτες θεωρούν τα σημεία στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, σημεία έκτακτης στάθμευσης για τη στιγμή που θα βιάζονται. Το λόγο πρώτος πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γιάννης Μάνεσης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Ζάκυνθο” Γιώργος Αρμένης και “Ζακυνθινή Αναγέννηση” Αντώνης Κασσιμάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης, η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη με το σύζυγο της πρώην Υφυπουργό Αναστάσιο Λιάσκο, αλλά και ο Πρόεδρος του ΟΔΑΖ Στάθης Μπετίνης.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Σωματείο μας, οργανώσαμε την κοπή της πίτας μας και τον ετήσιο χορό μας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή που έφυγε, αλλά ελπίζουμε ότι το 2019 θα είναι καλύτερο και ελπιδοφόρο έτος για εμάς, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνεσης.
Ευχή όλων ήταν, η αρχή της νέας αυτής χρονιάς, να τους βρει όλους αισιόδοξους και δυνατούς, γιατί το έργο που επιτελούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί προφέρει σε όλα τα μέλη πολύτιμες υπηρεσίες καθημερινής κοινωνικής υποστήριξης. Ο Σύλλογος να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό το σημαντικό έργο του και ο καθένας από εσάς να αντιμετωπίσει με δύναμη και αισιοδοξία το μέλλον.
Το σημαντικότερο στοιχείο της βραδιάς αυτής ήταν το αληθινό κέφι και η χαρά των ΑμεΑ και των συγγενών και φίλων τους που απόλαυσαν ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό και γλέντησαν με την καρδιά τους.