Τα προβλήματα σε ΜΕΘ και Παιδιατρική φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αδυναμία λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ζακύνθου έφεραν στην Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης
με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.
Ερωτούν τον κ. Ξανθό σε τι ενέργειες θα προβεί άμεσα το Υπουργείο για την στελέχωση των 5 κλινών της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ζακύνθου, για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.
Στοιχειοθετώντας την Ερώτησή τους αναφέρουν πως “στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από την έναρξη λειτουργίας του (Μάη 2012), υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 5 κλινών η οποία ουδέποτε λειτούργησε λόγω μη στελέχωσής της με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρά τις συχνές εξαγγελίες των υπουργών από το 2012 έως σήμερα για λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου. Πρόσφατα κατέληξαν 3 ασθενείς που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου πάνω από 15 ημέρες και έχρηζαν άμεσα φροντίδα ΜΕΘ, χωρίς όμως να βρίσκεται κρεβάτι ανά την Ελλάδα”.
Στο θέμα αναφέρθηκε κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Ζακύνθου Παναγιώτης Στρούζας επισημαίνοντας πως “είναι σοβαρή η εξέλιξη ότι δεν έχουμε εντατική και είχαμε την τραγική κατάληξη των τριών συμπολιτών μας τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε καταθέσει επερώτηση σαν Τομεακή Επιτροπή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και για την ΜΕΘ και για την Παιδιατρική που επίσημα απ’ ότι πληροφορηθήκαμε υπάρχει Παιδιατρική και δεν λειτουργεί. Όπως και με την ΜΕΘ που υπάρχουν τα πέντε κρεβάτια με σύγχρονο εξοπλισμό δεν υπάρχει προσωπικό να το στελεχώσει, όπως και με το ασθενοφόρο. Αφού υπάρχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο στη Ζάκυνθο, δεν υπάρχει το προσωπικό για να λειτουργήσει βάσει των αναγκών του νησιού. Έχουμε καταθέσει τις δυο επερωτήσεις και διαχρονικά σαν Τομεακή Επιτροπή βάζουμε ζήτημα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία. Εδώ δημιουργείται το εξής αντιφατικό ζήτημα. Από την μια βλέπουμε να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μαγνητικοί τομογράφοι, σύγχρονα κέντρα υγείας ιδιωτικά και από την άλλη να έχουμε ένα νοσοκομείο που να μην αρμόζει για το 2019 στις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων. Αυτό έχει να κάνει με την αντίφαση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που λειτουργεί με βάση τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων γιατί ακόμα και την υγεία προωθούν με τις ευλογίες της ΕΕ και διαχρονικά οι κυβερνήσεις την εμπορευματοποιούν και από την άλλη είναι η πρόταση που βάζουμε το να δημιουργείται στην συνείδηση του κόσμου ένα μέτωπο που θα φρενάρει αυτήν την εξέλιξη και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης ώστε τα πάντα να σχεδιάζονται με βάση τον άνθρωπο και όχι με βάση τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου”.

Απόψε η πολιτική
εκδήλωση

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει το Κ.Κ.Ε. απόψε και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Ομιλητής: Καραθανασόπουλος Νίκος, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Βουλευτής Αχαΐας. Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση: Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Φώτης Κόκλας υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου.

φωτο: mitera