Ανεξάρτητη κάθοδος στο Δήμο || Υποψήφιος ο ευεργέτης Ν. Αρετακης

Πολύ ενδιαφέρουσα για την τοπική κοινωνία η αυτοδιοικητική ενεργοποίηση του συμπολίτη μας, ευεργέτη των Ορεινών Κοινοτήτων και του νησιού, Νικήτα Αρετάκη, ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μαϊου, μετά την απόφαση που έλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ζακύνθου, και να ριχτεί στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Ζακύνθου με έναν ακομμάτιστο και υπερκομματικό συνδυασμό.

Όπως ο ίδιος μας δήλωσε “για να αλλάξει δρόμο ο Δήμος θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Δημοτικές εκλογές δεν αφορούν πολιτικές επιλογές, δεν έχουν σχέση με την πολιτική κατεύθυνση της χώρας αλλά με την ανάπτυξη, προκοπή και πρόοδο της Τοπικής Κοινωνίας. Πρέπει επίσης να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τις αγκυλώσεις και παθογένειες που υπάρχουν στην δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής και τα εκ του λόγου τούτου συσσωρευθέντα προβλήματα. Πρέπει ακόμη να γνωρίζει τις αναγκαίες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Αυτό το σκοπό προσπαθεί να εξυπηρετήσει η παρούσα ενημέρωση του πολίτη”.
Είναι αποδεδειγμένα σεμνός και ταπεινός άνθρωπος, που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία, τη νεολαία και την εκπαίδευση. Ασυνήθιστος χαρακτήρας Ζακυνθινού, όπου η όπου η πετυχημένη πορεία του, αντίθετα από ότι συμβαίνει σε πλείστες των περιπτώσεων, δεν διάβρωσε το χαρακτήρα του!
Ως άνθρωπος είναι ταγμένος στο να κάνει καλό, να δουλεύει για τα κοινά και να σχεδιάζει με πολύ έμπειρο τρόπο, κάθε σοβαρή εξέλιξη και κίνηση. Είναι ικανός και αποτελεσματικός τεχνοκράτης.
Πολλές φορές έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει χρηματοδοτήσει Ιερούς Ναούς στην περιοχή του και έχει βοηθήσει για την αναστήλωσή τους, ενώ διαχρονική είναι και η βοήθειά του σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή είναι άρρωστοι.
Η αγάπη του για την παιδεία και τη νεολαία ήταν εκείνη που τον οδήγησε να οικοδομήσει και παραδώσει ένα υπερσύγχρονο σχολείο το οποίο δώρισε στο δήμο και να επιδιώξει και την ανέγερση Μουσείου, με ξενώνες για φιλοξενία αριστούχων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πολυτεχνείων.

“Γιατί τώρα…”
Όσον φορά στην απόφαση που έλαβε να κατέβει στο στίβο της αυτοδιοίκησης, αυτό οφείλεται όπως ο ίδιος επισημαίνει στην προτροπή σημαντικών πολιτικών παραγόντων, στην κακή εικόνα που έχουν σχηματίσει οι δημότες για όσους διετέλεσαν διαχρονικά σε θέσεις της αυτοδιοίκησης. Στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και την καθημερινότητα του πολίτη όπως τα απορρίμματα, η ύδρευση – αποχέτευση, τα συσσωρευμένα χρέη, στο τουριστικό προϊόν που δεν έτυχε της προσοχής που θα έπρεπε
και τόσα ακόμα.
“Η παρουσία μου”, όπως δηλώνει ο κ. Αρετάκης “στη Δημοτική Αρχή εφ’ όσον ευδοκιμήσει θα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των θεμάτων της παρούσης είτε με τη λύση τους όπου είναι δυνατή είτε με την δρομολόγησή τους, και προσέτι θα επιδιώξω με την δική μου παρουσία την δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο θα προσφέρει βοήθεια σε φοιτητές, ειδικούς ασθενείς και σε λοιπά άτομα πραγματικά απόρων οικογενειών.
Ο “Κλεισθένης” είναι νόμος απολύτου απλής αναλογικής ο οποίος καθιστά το αποτέλεσμα των εκλογών τέτοιο ώστε να είναι σχεδόν αδύνατη η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο ικανό να με οδηγήσει στο να με αποκαλεί αύριο ο πολίτης “λαμόγιο” όπου δικαίως θα το κάνει αν αρχίσω τους συμβιβασμούς και τις μεθοδεύσεις κάτω από το τραπέζι. Είμαι σαφής οι “βολεμένοι” να μην με προκρίνουν διότι θα το μετανιώσουν εάν συνεχίσουν να ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους εις βάρος των άλλων. Οι άλλοι που πιστεύω ότι είναι οι περισσότεροι αν θέλουν στον τόπο αυτό να πρυτανεύσει η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η συνέπεια, η εντιμότης, η ασφάλεια, η χρηστή διαχείριση, η προκοπή και το νοικοκύρεμα και νομίζουν ότι εγώ μπορώ να προσφέρω, αν με προκρίνουν και έχω την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο δια να τα υλοποιήσω τότε να είναι απολύτως βέβαιοι ότι η επιλογή τους αυτή θα είναι καταλυτική στο να αλλάξει ο Δήμος πορεία”.

Ποιος είναι ο Ν. Αρετάκης
Γεννήθηκε στην Άνω Βολίμα. Τέλειωσε το Γυμνάσιο Ζακύνθου. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το έτος 1965 σε ηλικία 23 ετών. Εργάστηκε στη Βιομηχανία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως ελεύθερος επαγγελματίας κατασκεύασε μεγάλα και σοβαρά έργα σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Έκανε επενδύσεις σε σοβαρές εταιρείες του εσωτερικού.
Από το 2005 έως το 2011 ασχολήθηκε με εκκλησιαστικά έργα στον γενέθλιο τόπο του και η εκκλησία τον ανακήρυξε μεγάλο ευεργέτη το έτος 2007. Από το 2012 έως το 2015 ασχολήθηκε με την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου ορεινής Ζακύνθου, δωρεά δική του στον Δήμο που συγχωνεύει όλα τα σχολεία της ορεινής περιοχής και ο Δήμος το 2013 τον ανακήρυξε “ευεργέτη του”.
Έχει τύχει διακρίσεως από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την προσφορά του στον Τεχνικό Τομέα της χώρας. Από το 2016 έως σήμερα αγωνίζεται συνεχώς για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο νησί της οποίας έχει πέσει θύμα τρεις φορές με σημαντική οικονομική ζημία και τα γνωστά ορατά αποτελέσματα.
Επιδίωξή του είναι να κατασκευάσει το Κοινωφελές έργο “Ανέγερση πινακοθήκης μετά ξενώνων δι’ αριστούχους φοιτητές Καλών Τεχνών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων” για το οποίο έχει αγοράσει το οικόπεδο.