Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου || Τίμησαν την παράδοση με χορό και τραγούδι

Με τον χορό και το γλέντι να έχουν την τιμητική τους ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να χαρίσει με αγάπη και ενότητα για όλο τον κόσμο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσιφά, και ακολούθως παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Δ.Σ., μιας και παράλληλα έγιναν οι αρχαιρεσίες τους.
Ένα πραγματικά μεγάλο και πολυπληθέστατο γλέντι, στο οποίο ένα μεγάλο μέρος από την κοινότητα των Βορειοηπειρωτών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί μας και που τονώνουν σε τεράστιο βαθμό την τοπική οικονομία, συγκεντρώνεται και συσφίγγουν τις σχέσεις τους, ανανεώνουν τους στενούς δεσμούς μεταξύ τους και με το νησί και θυμούνται ξανά τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Τη γιορτή του Συλλόγου και την επιτυχημένη του πορεία όλα αυτά τα χρόνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ν. Τσίπηρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θ. Καμπίτσης και Γ. Στασινόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Αβράμης και Κ. Κόκκορης, ο Πολιτευτής της ΝΔ Δ. Ακτύπης, η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη με το σύζυγο της πρώην Υφυπουργό Αναστάσιο Λιάσκο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Αγαλιανός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανδρ. Κοτσώνης, ενώ τη βασιλόπιτα έκοψε ο εφημέριος του Αργασίου, π. Παναγιώτης Πόθος. Χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής Στ. Κοντονής και η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα.
Από πλευράς του Δ.Σ. του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου ο πρόεδρος Σπάρτακος Νταλιάνης μας δήλωσε πως “οι Βορειοηπειρώτες στη Ζάκυνθο αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας. Αποτελούν ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας, άνθρωποι πετυχημένοι, προκομμένοι, παιδιά που αριστεύουν και αθλητές. Και είμαστε υπερήφανοι που αυτό το δημιουργικό και γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού ζει και προκόβει σε αυτό το όμορφο νησί. Δυστυχώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ένας γνήσιος πατριώτης έχασε την ζωή του άδικα και έπεσε για την Βόρεια Ήπειρο. Όλοι τον σκεφτόμαστε και τον τιμήσαμε και θέλουμε πάντα να τον τιμούμε ως έναν ήρωα όλων των Βορειοηπειρωτών. Πονάμε για την ιδιαίτερη πατρίδα μας διότι οι περιουσίες μας χάνονται”. Στη γιορτή φυσικά δεν έλειψε ζωντανή μουσική με καλεσμένους Ηπειρώτες κλαρινίστα και τραγουδιστή και ο χορός με το τραγούδι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.