Εκδήλωση ΤΕ ΚΚΕ || Αναδεικνύει σημαντικά θέματα τοπικής και γενικής πολιτικής

Εκδήλωση – συγκέντρωση για μια σειρά από σημαντικά θέματα τοπικής και γενικής πολιτικής στην οποία μεταξύ άλλων ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις δομές υγείας αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και Βουλευτής Αχαΐας θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο η ΤΕ ΚΚΕ Ζακύνθου. Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν, η Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Φώτης Κόκλας υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε προχθές έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ μέσα από την οποία αναδείχθηκε η στάση του ΚΚΕ η οποία διαχρονικά όπως ανέφεραν οι ομιλητές έχει συμβάλει, ώστε ο ελληνικός λαός να μην υιοθετήσει μαζικά τα προσχήματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, επεμβάσεων και πολέμων.
Ειδικότερα στην τοποθέτησή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κορφιάτης επεσήμανε πως “αυτήν την στιγμή στα Βαλκάνια οξύνεται η ταξική πάλη. Η βασική αντίθεση μονοπώλια – λαός αφορά τους γειτονικούς μας λαούς, τον δικό μας λαό και τους λαούς της περιοχής, καθότι ο ανταγωνισμός μεταξύ ΉΠΑ και Ρωσίας έχει να κάνει με τις σφαίρες επιρροής στα Βαλκάνια. Οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Το αποδεικνύει η ίδια η πρακτική που αυτή τη στιγμή οι λαοί όλης της ζώνης γύρω από τον δικό μας λαό έχουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αυτό το πράγμα είναι αντίθετο με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Οι ιμπεριαλιστές οξύνουν τις αλυτρωτικές διαθέσεις, οξύνουν τον εθνικισμό για να μπορέσουν να χωρίσουν τους λαούς, να αναδιατάξουν τα σύνορα και να προκαλέσουν τοπικούς πολέμους. Η συμφωνία αυτή λέμε ότι είναι Νατοϊκή και το φωνάζει. Είναι επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής, όχι μόνο για τον δικό μας λαό. Και έχει τεράστιες ευθύνες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κυβέρνηση που έδωσε γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να οργανώνουν αυτές τις εξελίξεις. Καρδιά της συμφωνίας είναι το άρθρο 2 που καθορίζει τα βήματα και την πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ στο Νάτο και στην Ε.Ε. Όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα δεν μίλησαν για το άρθρο 2. Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που ήδη από το 1992, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αντεπανάστασης και κόντρα στο ρεύμα, καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που αποκάλυψε τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας”.