Ξανά υποψήφιος στη μάχη του Δήμου δηλώνει ο Π. Κολοκοτσάς

Την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των δημοτών του νησιού προκειμένου να συνεχίζει και ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια ζήτησε ολοκληρώνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων του ο Δήμαρχος Ζακύνθου.
Με “ηχηρές” απουσίες, εκείνες των στενών συνεργατών του, αρκετών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της παράταξης του, ο κ. Κολοκοτσάς ανέλυσε ανα τομέα τι παρέλαβε, τι προχώρησε και ολοκλήρωσε και τι απομένει να ολοκληρωθεί.
Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι Πρόεδροι Παραγωγικών, Τουριστικών και Επιστημονικών Φορέων και Κλάδων, Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτευτές της ΝΔ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από την μείζονα αντιπολίτευση που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την τοποθέτησή του κ. Κολοκοτσά.
Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τη στιγμή που εκλέχθηκε και ανέλαβε τα καθηκοντά του, ενω αρκετές φορές στις τοποθετήσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την συνδρομή της την κυβέρνηση.

“Πάλεψα με εντιμότητα και ευθύνη απέναντι στον τόπο μου. Πάλεψα, όσο κανένας άλλος, μαζί με τους συνεργάτες μου κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό του νησιού. Αφού τα δύσκολα δεν με λύγισαν, τότε δεν θα με ρίξει κάτω τίποτα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολοκοτσάς.
Πεποίθησή του, όπως ανακοίνωσε, είναι πως θα υπάρξει ριζική ανανέωση στο ψηφοδέλτιο με το οποίο θα ριχθεί στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Ζακύνθου, το οποίο θα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και θα προέρχονται από όλο το φάσμα της κοινωνίας με σκοπό το συμφέρον της Ζακύνθου.
Πρόκειται για μια απόφαση που προφανώς προήλθε μετά από πολύ σκέψη δεδομένου πως η μέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου, από την εφημερίδα μας, έδειξε σε ότι αφορά στη δημοτικότητα των πιθανών υποψηφίων Δημάρχων επι του συνόλου του εκλογικού σώματος πως ο σημερινός Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς είναι τελευταίος με 7,7%. Αντίθετα σε ότι αφορά στην αναγνωρισιμότητα, συγκεντρώνει ποσοστό 97,4%. Παράλληλα, είχε αξιολογηθεί αρνητικά το έργο του, κυρίως στους τομείς που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, το κακό οδικό δίκτυο, η ύδρευση, η έλλειψη καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και η προβληματική αποχέτευση.

Κοινωνική Πολιτική
Έγινε αναφορά στις Κοινωνικές Δομές όπως το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου – Παράρτημα Ρομά, το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, Εστιατόριο / Συσσίτιο καθώς και Φαρμακείο.
Συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή για την εξέταση / προώθηση αιτημάτων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που λόγω οικονομικής αδυναμίας, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Η Υπηρεσία Πρόνοιας, για πρώτη φορά χειρίστηκε φυσική καταστροφή λόγω του σεισμού του περασμένου Οκτώβρη.
Ο Δήμος Ζακύνθου διαθέτει ετησίως από τον προϋπολογισμό του, ποσό της τάξης των 15.000 € για τη διαχείριση των αδέσποτων. Αναφορά έγινε στον τομέα Πρασίνου αλλά και στο σχεδιασμός μελλοντικών έργων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Ύδρευση – Αποχέτευση
Αναφέρθηκε στα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, με κυρίαρχα τα προβλήματα στο δίκτυο του Βιολογικού σε διάφορες περιοχές και κυρίως στο Τσιλιβί. Για αυτό σκοπός και αντικείμενο της ΔΕΥΑΖ, είναι η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν στο σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων και των πάσης φύσεως εγκαταστάσεων, ύδρευσης, αποχέτευσης όμβριων και επεξεργασίας λυμάτων. Σύμφωνα με το Τεχνικό της Πρόγραμμα για το 2019, έχει σκοπό να υλοποιήσει όσον το δυνατόν περισσότερες προγραμματισμένες και αναγκαίες παρεμβάσεις.

ΦΟΔΣΑ και απορρίμματα
Δεν έλειψαν οι αναφορές στην περιβαλλοντική δράση του ΦοΔΣΑ, την έγκαιρη και παρεμβατική του πολιτική στη διαχείριση απορριμμάτων, στα πλαίσια της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” βραβεύτηκε ακόμα μια φορά με το περιβαλλοντικό βραβείο “Greek GreenAwards 2018”. Κυρίως για τη Μελέτη για την οποία χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης, οχημάτων και εξοπλισμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και κατασκευή στεγάστρου για το Κέντρο Ανακύκλωσης στο Λίβα.

Πολιτισμός & Αθλητισμός
Ο Δήμος Ζακύνθου διοργανώνει ή υποστηρίζει άμεσα μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων που υποστηρίζουν ετησίως τις τοπικές πολιτιστικές οντότητες ή μέσω του Πολιτιστικού Τμήματος του. Ειδικά αναφορά έγινε στο Καρναβάλι αλλά και τις δράσεις που αναπτύσσουν είτε οι πολιτιστικοί σύλλογοι, είτε ο ίδιος ο Δήμος. Αναφορά έγινε ακόμα στις σχέσεις που αναπτύχθηκαν με τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Κίνα, τη Ν. Κορέα, την Ιταλία και τη Ρωσία. Αρκετές οι αδελφοποιήσεις και οι αθλητικές διοργανώσεις ενισχύοντας και αναδεικνύοντας τη φήμη του νησιού.

Τουριστική προβολή
Το σύνολο της απολογιστικής παρουσίασης του Τμήματος Τουρισμού θα λάβει χώρα σε ξεχωριστή παρουσίαση καθώς και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Για λόγους οικονομίας , στην συγκεκριμένη παρουσίαση παρουσιάστηκαν επιγραμματικά κάποια σημεία. Η διοργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδιών εξοικείωσης αντιπροσωπειών-δημοσιογράφων, αποτέλεσε βασική στρατηγική της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ζακύνθου/Γραφείου Τουρισμού με άμεση συνέπεια στην βέλτιστη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη προβολή του τόπου μας με το λιγότερο δυνατό κόστος.