Ημερίδα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών || Δείτε LIVE στο ΙΟΝΙΑΝ (video)

«Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι – Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον»
RescEU ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση
των φυσικών καταστροφών

… είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί στο Royal στην Ακτή Δυμαίων 53.

Ομιλητές θα είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Όλγα Γεροβασίλη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος και ο ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Μίλτος Κύρκος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Royal Theater, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και μπορείτε να την παρακολουθήσετε απευθείας…

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται εν μέσω πιο σύνθετων και συχνών φυσικών καταστροφών οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια. Κύριο στοιχείο της πρότασης είναι η συγκρότηση rescEU, εφεδρικών ικανοτήτων πολιτικής προστασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη, ειδικές αντλίες νερού, ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, κινητά νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης. Οι εφεδρείες αυτές θα συμπληρώνουν τα εθνικά μέσα και θα τελούν υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να παρέχουν στήριξη σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές, όπως πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμοί και επιδημίες.