Η Ζάκυνθος προβάλλεται στην έκθεση του Μιλάνου

Πρόσκληση για συμμετοχή επαγγελματιών τουρισμού στην Διεθνή Έκθεση “ΒIT 2019” που διοργανώνεται από την ΠΕΔΙΝ από τις 10 έως και τις 12 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο απευθύνει ο Δήμος Ζακύνθου.
Στα πλαίσια διεξαγωγής των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού στο έτος 2019 και σύμφωνα με εισήγηση του Δημάρχου Ζακύνθου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΙΝ, διοργανώνεται περίπτερο προβολής των Ιονίων Νήσων και της Ζακύνθου στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα η ΠΕΔΙΝ διοργανώνει και συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΒΙΤ-International Travel Exhibition 2019”.
Η ανωτέρω έκθεση, είναι μια διοργάνωση με παγκόσμια απήχηση. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες Τουριστικές Εκθέσεις στην Ευρώπη που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και εξειδικευμένους Bloggers αλλά και πάρα πολλούς επισκέπτες. Για περισσότερα από 35 χρόνια η ΒΙΤ συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.
Την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 46.000 επισκέπτες από 28 χώρες. Περίπου 1.300 εκθέτες από 72 χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.050 δημοσιογράφοι από 36 χώρες και 500 ταξιδιωτικοί Bloggers. Σύμφωνα με έγγραφο της ΠΕΔΙΝ, στο περίπτερο θα υπάρχει υποστήριξη από την ΠΕΔΙΝ, με υπεύθυνο περιπτέρου τον Δ/ντή της ΠΕΔΙΝ κ. Ανδρέα Ζαπάντη. Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, προσκαλούνται οι επαγγελματίες τουρισμού που επιθυμούν, όπως παρευρεθούν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Ιταλία, είτε με την παρουσία τους, είτε με την διάθεση ενημερωτικού υλικού. Για όσους επιθυμούν να αποστείλουν ενημερωτικό υλικό, μπορούν να το πράξουν στην ακόλουθη διεύθυνση: Orphee Beinoglou S.A. 27 χλμ παλαιας εθνικης οδου Αθηνων-Κορινθου, Ελευσινα, υπόψη κου Λευτέρη Ηρειώτη, Τηλεφωνο 210-5514190. Στο πακέτο θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του εκθέτη που είναι Ionian Islands-Ζακυνθος – ΒΙΤ 2019-Υπεύθυνος περιπτέρου, κ. Ανδρέας Ζαπάντης τηλέφωνο 6981035810-26710-26322/29053.
Οι Ιταλοί αγαπούν το νησί και μάλιστα οι ίδιοι το βαθμολογούν με “Άριστα” από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού πέρασαν υπέροχα και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους να έρθουν στο “Φιόρο του Λεβάντε”. Το καλό φαγητό, οι όμορφες παραλίες αλλά και οι φθηνές τιμές στις τουριστικές περιοχές ήταν αυτά που ξεχώρισαν για τους Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να ξανάρθουν και τα επόμενα χρόνια και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι.
Μάλιστα αρκετοί ήταν εκείνοι που σημειώνουν ότι η συμπεριφορά των ντόπιων προς τους ξένους επισκέπτες έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια.
Φυσικά το θέμα της φιλοξενίας τονίστηκε από όλους τους τουρίστες, οι οποίοι είχαν μόνο θετικά σχόλια να κάνουν για το πως τους συμπεριφέρονται οι ντόπιοι, αφού όπως λένε είναι ιδιαίτερα φιλικοί και χαμογελαστοί.
Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών.

φωτο: Epirusblog.gr