“Επτανησιακή εβδομάδα” προβάλει το Ιόνιο στην Αυστρία

Την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Επτανήσων στη Αυστριακή αγορά είχε ως στόχο η επικοινωνιακή πολιτική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου, εκτός από τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση “FERIEN 2019” στη Βιέννη, επέλεξε ένα επιπλέον μείγμα προβολής και ενίσχυσης του ρεύματος με την αύξηση των προκρατήσεων. Η επισκεψιμότητα στην έκθεση αυτή, έλαβε ιδιαίτερες διαστάσεις, επειδή σε συνεχόμενο χώρο εντός του ιδίου κτηρίου, ταυτόχρονα πραγματοποιείται και έκθεση αυτοκινήτου. Το σημαντικότερο ήταν ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Βιέννη, κατόπιν από κοινού ενεργειών με την Περιφέρεια, οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την διοργάνωση της “Επτανησιακής εβδομάδας”.
Ωστόσο, αν κάτι έλλειπε, αυτό ήταν η παρουσία της Ζακύνθου καθόσον ουδείς φρόντισε πέραν από εκείνο που είχε προγραμματίσει η Περιφέρεια στο περίπτερο του ΕΟΤ να κάνει αισθητή την παρουσία του νησιού εκεί. Όπως και να έχει οι Αυστριακοί δείχνουν δείχνουν μεγάλη αγάπη για τη Ζάκυνθο, αφού κάθε καλοκαίρι επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους, λόγω και της λειτουργίας με σημαντικές δράσεις της Sommer Academy στο Βασιλικό. Σε αυτό βοηθά η Αντιδήμαρχος Βιέννης Μαρία Βασιλάκου που έχει καταγωγή από το νησί και ο τουριστικός πράκτορας Νίκος Μανωλάκος με τη σύζυγο του.

Απέδωσαν οι επαφές
Με τις έως τώρα κανονικές κρατήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, είμαστε ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ισχύει και για τις “κρατήσεις της τελευταίας στιγμής”. Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία, επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους.
Τα ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα από την διεθνή έκθεση τουρισμού “FERIEN 2019” επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος που μας δηλώνει πως “πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με Tour Operators (TUI, Thomas Cook, FTI, DER Tour Ruefa,κλπ), αεροπορικές εταιρείες Austrian Airlines και AEGEAN και παράγοντες της κρουαζιέρας ( Costa – Aida). Δόθηκαν συνεντεύξεις στο Ομογενειακό ραδιόφωνο “Hephestus Radio”, στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας “ORF Radio” και στο επίσης κρατικό κανάλι “ORF 3”. Με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και Ελβετίας, συμφωνήθηκε επίσκεψη δημοσιογράφων στα νησιά μας, την μετάβαση των οποίων θα καλύψουν οι παραπάνω αεροπορικές εταιρείες. Από τις επαφές αυτές, αλλά και με τον παρευρισκόμενο στην έκθεση Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, ο οποίος είχε πάρα πολλές επαφές, επιβεβαιώνεται ότι τόσο για την Χώρα μας, όσο και τα Ιόνια Νησιά, οι τάσεις είναι ανοδικές”.

Σημαντική διοργάνωση
Το σημαντικότερο ήταν ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Βιέννη, κατόπιν από κοινού ενεργειών με την Περιφέρεια που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη χρονιά, οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες την «Επτανησιακής εβδομάδας» που θα πραγματοποιηθεί στο “Μέγαρο” του Ο.Η.Ε στην Βιέννη, από 11 έως 15 του προσεχούς Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα θα προσφέρονται στους εργαζόμενους (4.000 τον αριθμό από 160 Χώρες), αλλά και στους επισκέπτες Επτανησιακές γεύσεις, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και ειδικός χώρος για διανομή διαφημιστικού υλικού, προβολής video, κλπ.
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και μας δίνεται μεγάλη ευκαιρία, να παρουσιάσουμε και να προβάλουμε το τουριστικό προϊόν της Π.Ι.Ν σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας, το οποίο όμως δεν προσεγγίζεται εύκολα, με διαφορετικούς τρόπους.