Όπερα «Σιμόν Μποκκανέγκρα» στην Λυρική Σκηνή || Διευθύνει ο ταλαντούχος Στ. Σούλης

Με μια σπουδαία όπερα του Τζουζέππε Βέρντι, τον Σιμόν Μποκκανέγκρα, ανοίγει το 2019 για την Εθνική Λυρική Σκηνή. H εντυπωσιακή παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου έρχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην εντυπωσιακή παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΛΣ με το Κόβεντ Γκάρντεν, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης της όπερας Ελάιτζα Μοσίνσκυ επιχειρεί μια ιστορική σκηνοθεσία που εμπνέεται από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης.

Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες βαρύτονοι, οι Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ το καστ συμπληρώνουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι μονωδοί όπως οι Τσέλια Κοστέα, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ραμόν Βάργκας, Άννα Στυλιανάκη, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Πακσόγλου κ.ά.

Ο Λυρικός Βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς

Η παράσταση ανεβαίνει, υπό τη διευθυνση της καταξιωμένης αρχιμουσικού και καλλιτεχνικής διευθύντριας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Ζωής Τσόκανου και του συμπατριώτη μας ταλαντούχου ανερχόμενου μαέστρου Στάθη Σούλη, ο οποίος θα διευθύνει στις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στις 23,25 και 27 Ιανουαρίου 2019.

φωτο αρχείου

Ο Στάθης Σούλης γιος του γιατρού Γιάννη και της Αντωνίας Σούλη θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και σταδιακά ανερχόμενους μαέστρους της γενιάς του. Έχοντας διακριθεί σε διεθνή και ελληνικά σεμινάρια διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του ήταν η επιλογή του για να διευθύνει τη MAV Symphony Orchestra της Βουδαπέστης.
Οι σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση τη Διεύθυνση Ορχήστρας υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του καθηγητή του κ. Λογιάδη, τον έφεραν σε επαφή ως μαέστρο με έργα για ορχήστρα ή έργα για σύνολα μουσικής δωματείου από το φάσμα όλων των μουσικών εποχών, ενώ ταυτόχρονα του επέκτειναν τον ορίζοντα διαχείρισης μουσικών συνόλων μέσα από την συνεργασία του με την χορωδία και το φωνητικό συνόλο του τμήματος ως μαέστρος αλλά και ως χορωδός σε συναυλίες τόσο στο εσωτερικό, όπως και στο εξωτερικό (Άγιος Μάρκος της Βενετίας, Αγία Σοφία, Λονδίνο ).
Η πιανιστική του πορεία τον οδήγησε σε συνεργασίες με γνωστούς σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως τον Αντώνη Κορωναίο, τον Διονύσιο Σούρμπη, την Ειρήνη Κυριακίδου, την Ελένη Βουδουράκη και άλλους. Πιο πρόσφατα συμμετείχε ως μαέστρος συνόλων μουσικής δωματίου στο Διεθνές Συνέδριο ICMC/SMC στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ενώ ιδιαίτερη τιμή υπήρξε η επιλογή του για την διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ την ημέρα επαναλειτουργίας της.
Τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με τον Μάριο Φραγκούλη, δίνοντας συναυλίες σε πολύ μεγάλα θέατρα του κόσμου όπως Jazz at Lincoln Center N.Y., Los Angeles, Montreal, Sydney, κτλ… με πρόσφατη (28-28 Δεκεμβρίου) την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «In the mood» στο Μέγαρο Μουσικής στην όποια διεύθυνε την ορχήστρα. Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο είχε τη μουσική Δ/νση στην εντυπωσιακή παραγωγή του μουσικού θρίλερ »Sweeney Todd» στο Μέγαρο Μουσικής με την Καμεράτα και ένα θίασο γεμάτο ονόματα με τον Χάρη Ανδριανό και τη Νάντια Κοντογεώργη στους κεντρικούς ρόλους, με 26μελή θίασο.