“Vakantiebeurs 2019” || Θετικά τα μηνύματα και οι προκρατήσεις σε άνοδο

Από την τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs 2019” στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και ακολούθως την “Ferien 2019” της Αυστρίας ξεκίνησε τη νέα χρονιά το σεργιάνι της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διεκδικώντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο “χρηματιστήριο” των διακοπών.
Επικεφαλής τέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ υπήρχε και συμμετοχή τουριστικών επιχειρηματιών από τα Ιόνια Νησιά που είχαν συναντήσεις και συνεργασίες. Στις συγκεκριμένες τουριστικές αγορές, τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλή πορεία για αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και απαραίτητη η συμμετοχή μας.

Εξυπηρέτηση στα Ολλανδικά
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διαπιστώθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πρόσφατα πραγματοποιηθείσες τουριστικές καμπάνιες της Π.Ι.Ν με την «Google», το «CNN» και το «Travel Channel». Το ενδιαφέρον των επισκεπτών, εστιάστηκε σε παραλίες, περιπατητικά μονοπάτια αλλά και σε δυνατότητες μετακινήσεων από νησί σε νησί. Όλες οι πληροφορίες δόθηκαν στα Ολλανδικά, διότι μέσω του Γραφείου ΕΟΤ είχαν στη διάθεση τους σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων από την Ολλανδία, κάτι που εντυπωσίασε ιδιαίτερα το κοινό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις
Από τις επαφές με Tour Operators και το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, οι προκρατήσεις για τα Ιόνια Νησιά είναι σε άνοδο, αν και ο όγκος των ηλεκτρονικών κρατήσεων τρέχει με έντονα ανοδικούς ρυθμούς, όχι μόνο από τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά και μέσω των ιστοσελίδων των επιχειρήσεων. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που αναμένεται πολλοί από αυτούς να επισκεφτούν τα νησιά και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου, αλλά και τις παροχές που προσφέρουν οι επιχειρηματίες της Περιφέρειας.
Σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη κ Δημήτρη Χρονόπουλο, ο οποίος μας ενημέρωσε για το πως κινείται η Ολλανδική οικονομία, οι καταναλωτικές τάσεις και λοιπές χρήσιμες πληροφορίες. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ευχαριστεί την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κ. Ελένη Σκαρβέλη, καθώς και τα στελέχη, όχι μόνο για την στήριξη που προσφέρουν στο έργο της Περιφέρειας, αλλά και για τις εύστοχες ενέργειες τουςν, για την αύξηση της ροής των επισκεπτών από τις Χώρες αυτές (Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο), προς την Ελλάδα.

Με διπλή στόχευση
Η “Vakantiebeurs” είναι η μεγαλύτερη στην Ολλανδία και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής αντικατοπτρίζει το προφίλ των τουριστών. Έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.
Ο νομός μας στηρίζει πολλά στην ολλανδική αγορά η οποία ειδικά πέρυσι είχε άκρως ικανοποιητική αύξηση ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ανοίγουν τη σεζόν τα τέλη του Απρίλη. Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το ενδιαφέρον για το νησί είναι αισθητά αυξημένο, γεγονός που προοιωνίζεται από την σημαντική παρουσία Ολλανδών τουριστών κατά την περασμένη σαιζόν.