“Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο” || Αρμενησ(τής) στο Δήμο με 65 υπογραφές στήριξης

Με ένα δυναμικό ξεκίνημα στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Ζακύνθου, ξεκινάει ο Γιώργος Αρμένης, νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί για τη Ζάκυνθο”. Στο κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητάς του, που υπογράφουν 65 επώνυμοι πολίτες, δηλώνουν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Αρμένη για το Δήμο της Ζακύνθου ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου του 2019 θεωρώντας πως είναι ο υποψήφιος που ικανοποιεί τα κριτήρια που θεωρούν απαραίτητα να διαθέτει ο νέος Δήμαρχος.
Με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και στηριζόμενος από φίλους και μέλη του συνδυασμού, παλιούς συνοδοιπόρους στην αυτοδιοίκηση, νέους που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό του και στενούς συνεργάτες του, δίνει το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει.
Η μέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου, από την εφημερίδα μας, έδειξε στις πρώτες θέσεις Νιοτόπουλο και Ακτύπη, ενώ ο Γιώργος Αρμένης ήταν ο επόμενος εκλεκτός των συμπολιτών. Με δεδομένες τις τελικές αποφάσεις για μη συμμετοχές Νιοτόπουλου και Ακτύπη στη μάχη του Δήμου, ο Αρμένης διατηρεί σοβαρή εκτίμηση και επιλογή. Εχει την εμπειρία σοβαρού “Αρμενιστή” στο σκαρί του Δήμου Ζακύνθου.

Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας, καταθέτει την υποψηφιότητά του για να εργαστεί, όπως υποστηρίζει, για τη Ζάκυνθο. Ξεκινά μια προσπάθεια με στόχο την εκλογική νίκη με πρόγραμμα που θα διαμορφώσει από κοινού με πολίτες, που το μέλημα τους θα είναι η γνώση και η προσφορά στον τόπο. Στόχος του, να καταστήσει το Δήμο αποτελεσματικό να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα των πολιτών, να είναι υποκινητής αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων, αλληλέγγυος προς την κοινωνία, με διαφάνεια, συμμετοχικό σε επικοινωνία με τον πολίτη και διαβουλευόμενο με τους φορείς τους προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του.
πεποίθηση του ίδιου είναι πως πρέπει να ανανεωθεί ο προγραμματικός λόγος, να υπάρξει διεύρυνση με νέους ανθρώπους, νέους και νέες επιστήμονες, νέους ανθρώπους της δουλειάς, των επαγγελματικών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Κάλεσμα σε όλη την κοινωνία
Ως απόρροια αυτής της στόχευσης, 65 επώνυμοι πολίτες της Ζακύνθου σε κείμενο που υπογράφουν, στηρίζουν την υποψηφιότητα για τo Δήμο Ζακύνθου στις εκλογές του Μαΐου του 2019, καλώντας και όλους τους Ζακυνθινούς και τις Ζακυνθινές να πράξουν ανάλογα προς την παράταξη “Μαζί για τη Ζάκυνθο” και μότο “Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο”.
Πρόκειται για πολίτες, που προέρχονται από όλο το πολιτικό – ιδεολογικό – αυτοδιοικητικό – κοινωνικό – οικονομικό φάσμα της κοινωνίας του νησιού που θέτουν πριν και πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ζακύνθου. Ειδικότερα στο κείμενό τους αναφέρουν:
“Είμαστε πολίτες από όλο το πολιτικό-ιδεολογικό-αυτοδιοικητικό- κοινωνικό- οικονομικό φάσμα της κοινωνίας του Νησιού μας. Θέτουμε πριν απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ζακύνθου. Έχουμε βιώσει με δραματικό τρόπο την απαξίωση του Δήμου μας και την υποβάθμιση ποιότητας της ζωής μας.
Εκφράζουμε τη θέληση να υπάρχει μια διαρκής πορεία αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της Ζακύνθου, θα τονώνει την Τουριστική Ανάπτυξη ,την Εμπορική Κίνηση και την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας. Θέλουμε μια Ζάκυνθο φιλική ασφαλή, σεβαστή, ανθρώπινη και με δυναμική παρουσία για τους δημότες της και τους επισκέπτες της.
Οι δημοτικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες. Η Ζάκυνθος έχει την ανάγκη ενός Δημάρχου και μιας ισχυρής Αυτοδιοικητικής Ομάδας που θα ανοίξει νέους δρόμους για το νησί, για την τοπική κοινωνία, για τη ζωή κάθε δημότη.
•Ενός Δημάρχου που εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν σκουπίδια ποτέ ξανά στους δρόμους και θα δρομολογήσει άμεσες λύσεις ώστε να μην- βιώσουμε όπως το περσινό καλοκαίρι-λύματα στις παραλίες και στις θάλασσες του νησιού μας.
•Που να έχει δείξει ότι διαθέτει τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα να κάνει τις διακηρύξεις του και τα έργα που προγραμματίζει, πράξη.
•Ενός Δημάρχου που να έχει εμπειρία, να έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία, να γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ζακύνθου, να ξέρει να διεκδικεί και να προχωράει μπροστά.
•Γιατί θέλουμε ένα Δήμαρχο που είναι ειλικρινής και θα βρίσκεται κοντά στους δημότες, ένα Δήμαρχο που πιστεύει στο διάλογο, τη συνεργασία και τη διαφάνεια.
Αισθανόμαστε την ανάγκη αυτή την ώρα να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Αρμένη για το Δήμο της Ζακύνθου ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου του 2019. Ακριβώς γιατί είναι ο υποψήφιος που ικανοποιεί τα κριτήρια που θεωρούμε απαραίτητα για τον νέο Δήμαρχο”.

Το Κείμενο υπογράφουν οι…

1.ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
2.ΒΟΥΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
3.ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – Ιδιωτική Υπάλληλος
4.ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΛΑΔΑΣ – Καθηγητής – πρώην Πρόεδρος Παντοκράτορα
5.ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΓΛΑΡΟΣ – Πρόεδρος Τ.Κ Αλυκανά
6.ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΜΙΩΤΗΣ – Γραμματέας ΚΙΝΑΛ
7.ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΖΩΝΤΟΣ – πρώην Δημοτικος Σύμβουλος
8.ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ – Συνταξ. Αστυνομικός – Προεδρος Αυτοκινητιστικης Λέσχης
9.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΔΙΚΟΣ -Δάσκαλος – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
10.ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΝΟΣ – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
11.ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΟΣ – Ασφαλιστής
12.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΡΟΥΖΑΣ – Γιατρος – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
13.ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ – Μηχανικός Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος
14.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
15.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΕΛΕΣΗΣ – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
16.ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ – Υπαλ. ΕΛΤΑ – Δημοτικός Σύμβουλος
17.ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ – πρώην Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου
18.ΣΑΜΠΙΝΑ ΧΑΙΚΑΛΗ – Γιατρός – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
19.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΥΡΗΣ – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
20.ΜΑΡΙΑ ΑΜΠΕΛΑ – Συγγραφέας – Καθηγήτρια
21.ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ – πρ. Διευθυντής Ξενοδοχείου – προπονητής ποδοσφαίρου
22.ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΕΛΑΣ – Πολιτικός Μηχανικός
23.ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΠΑΝΟΣ – Ιδιωτικός Υπάλληλος
24.ΤΟΤΑ ΑΚΤΥΠΗ – Εκπαιδευτικός
25.ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ – πρωην Προεδρος Μπόχαλης
26.ΜΑΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ – πρωην Υπάλληλος ΕΑΣΖ
27.ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ – Ιδιωτικός Υπάλληλος
28.ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΙΡΗΣ – Επιχειρηματίας
29.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ – Επιχειρηματίας
30.ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΦΩΝΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός
31.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ – Χημικός
32.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΝΙΔΗΣ – πρώην υπάλληλος ΔΕΥΑΖ
33.ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΞΑΣ – Επιχειρηματίας
34.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΥΒΕΤΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός
35.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ – ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ – Επιχειρηματίας
36.ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΩΤΗ – Δημοτική Υπάλληλος
37.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – Δικηγόρος
38.ΜΑΡΚΟΣ ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ -Επιχειρηματίας
39.ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ – Φαρμακοποιός
40.ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ – Ξενοδόχος
41.ΡΙΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑ – Διακοσμήτρια
42.ΒΕΡΑ (ΒΑΡΒΑΡΑ) ΛΑΖΕΝΗ – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
43.ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ – Οικονομολόγος
44.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΙΚΑΛΗ – Δικαστική Επιμελήτρια
45.ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ – πρόεδρος Μέσου Γερακαρίου
46.ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΡΦΗΣ – πρώην πρόεδρος Κάτω Γερακαρίου
47.ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ- ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Αγρότης -πρώην Πρόεδρος Αναφωνήτριας
48.ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – πρώην Πρόεδρος Κατασταρίου
49.ΣΑΣΑ ΠΟΡΥΧΗ – πρώην Διευθύντρια Δήμου Ζακύνθου
50.ΣΟΥΛΑ ΠΟΘΟΥ – Ιδιωτική Υπάλληλος
51.ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟΣ
52.ΛΟΥΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ – Δικηγόρος
53.ΜΑΡΚΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ – Τουριστικός Πράκτορας
54.ΒΟΥΛΑ ΘΕΟΔΟΣΗ – Συντ. Δημόσιος Υπάλληλος
55.ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗΣ – Επιχειρηματίας
56.ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑΤΡΑ – Ξενοδοχος – Επιχειρηματίας
57.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ – Ηλεκτρονικός
58.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ
59.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒAΛΗΣ – Δάσκαλος
60.ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ – Φωτογράφος
61.ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ – πρώην Δήμαρχος ΖΑΚΥΝΘΟΥ
62.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ – Πρ. Αγίων Πάντων
63.ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ – Γυμναστής
64.ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΜΟΥΡΗΣ – Συνταξιούχος Δ.Υ
65.ΜΑΚΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ – Μαθηματικός

Ποιος είναι ο Γιώργος Αρμένης…
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1957, όπου και κατοικεί μόνιμα. Έχει δύο κόρες, τη Βέρα και τη Μαρία. Γυναίκα του είναι η αισθητικός Αγγελική Βαρδακαστάνη.
Είναι Βιολόγος και εργάζεται ως Ιχθυολόγος προϊστάμενος στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το 1984.
Το 2005 απέκτησε Mεταπτυχιακό Tίτλο Σπουδών στον τομέα της Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Από το 2017 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στον Επιστημονικό χώρο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΕΕΠ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.
Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί 7 φορές Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζακύνθου. Έχει 29 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δημιουργικής παρέμβασης στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα της Ζακύνθου, υπηρετώντας τον τόπο από διάφορες θεσμικές θέσεις. Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Ζακύνθου σφράγισε τη δεκαετία του ’90 με τη συμβολή του στην ανάπτυξη πρωτοποριακού και πρότυπου, για τα ελληνικά δεδομένα, έργο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων που εφαρμόστηκε στη Ζάκυνθο επί προεδρίας του στο Σύνδεσμο Καθαριότητας από το 1990 μέχρι το 1998 οδήγησε στην κατασκευή του πρώτου ΧΥΤΑ στην Ελλάδα το1996, την κατασκευή του πρώτου Δημοτικού Κέντρου Ανακύκλωσης, την αποκατάσταση των 40 χωματερών σε όλο το Νησί, την αποκατάσταση της χωματερής δίπλα στο αεροδρόμιο, την ολοκληρωμένη αποκομιδή απορριμμάτων με πλήρη χωροθέτηση κάδων και την απολύμανση τους οδήγησε τον ΟΗΕ στην βράβευση της Ζακύνθου με το βραβείο HABITAT.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, όπου ενέταξε στην θητεία του το 1998 την κατασκευή του Αποχετευτικού Δικτύου της Ζακύνθου στο Ταμείο Συνοχής. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ζακύνθου και της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ) ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, ως εκπρόσωπος του Δήμου, κ.α.
Συνέβαλε καθοριστικά στην αποκάλυψη των σκανδάλων του Δήμου Ζακυνθίων και στην προσπάθεια εξυγίανσής τους. Από το 2011 μέχρι το 2014, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέβαλε καθοριστικά στη δημοκρατική λειτουργία του κατ’ εξοχήν αποφασιστικού δημοτικού οργάνου, αναβαθμίζοντας το κύρος του, που είχε πληγεί από τα πρωτοφανή σκάνδαλα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.
Σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο με αρχή να σωθεί ότι σώζεται για τη Ζάκυνθο απέναντι σε μια ανίκανη και ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή.