Ρ. Κράτσα για νοσοκομείο: “Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνώντων για τις τραγικές συνθήκες”

Ως τραγική καταγγέλλει την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στο σύστημα υγείας στα Επτάνησα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αποδίδοντας τεράστιες ευθύνες στου κυβερνώντες.
Αφορμή στάθηκε η απώλεια της ζωής τριών ατόμων που επι 15 ημέρες έδιναν τη δικιά τους μάχη για τη ζωή περιμένοντας να βρεθεί κενό κρεβάτι σε Μονάδα εντατικής Θεραπείας ανα την επικράτεια. Η κ. Κράτσα επισημαίνει τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στην διακομιδή τους εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων. Παράλληλα καλεί κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση να ενεργοποιηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Ειδικότερα, η κ. Κράτσα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει “η απώλεια ζωών ασθενών από την έλλειψη ή την μη λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού ή εγκατάλειψης των μηχανημάτων είναι το αποκορύφωμα της αναποτελεσματικότητας και της αναλγησίας των κυβερνώντων. Οι πολίτες και επισκέπτες των Ιονίων Νήσων είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους από τις λοιμώξεις σε έξαρση και εγκαταλελειμμένοι από το σύστημα υγείας. Επίσης, οι διασωληνωμένοι ασθενείς αντιμετωπίζουν δυσχέρεια διακομιδής τους λόγω μακράς λίστας αναμονής του ΕΚΑΒ, λόγω συχνών διακοπών συγκοινωνίας με τη Δυτική Ελλάδα εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, όπως και λόγω του υψηλού κόστους αεροκομιδής που κυμαίνεται στα 7.000 ευρώ. Απίστευτες συνθήκες που χρήζουν της άμεσης ενεργοποίησης και αντιμετώπισης από την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση”.