Χορωδία “H Φανερωμένη” || Ευχές και μουσικοί στόχοι για τη νέα χρονιά

Την κοπή της πατροπαράδοτης ζακυνθινής κουλούρας πραγματοποίησε παρουσία των μελών της, στο χώρο που στεγάζεται και κάνει πρόβες, η Χορωδία Ζακύνθου “Η Φανερωμένη”. Ένα μουσικό σχήμα με μακρά πορεία στον χώρο της μουσικής και γενικότερα του πολιτισμού, από την ίδρυσή της, το 1985, μέχρι και σήμερα.
Σε κλίμα γιορτινό την κουλούρα ευλόγησε και έκοψε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Σγουροπουλιάς Καλαμακίου π. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη της, ο οποίος έδωσε τις δικές του ξεχωριστές ευχές για την προσπάθεια της Χορωδίας να συνεχίσει την ιστορική της παράδοση και πρόσθεσε “θα είμαστε δίπλα τους ώστε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, προς το καλό της ενορίας και της Ζακυνθινής κοινωνίας γενικότερα”.
Τις ευχές του για τη νέα χρονιά έδωσε και ο Πρόεδρος του ΔΣ Διονύσης Νικολόπουλος ο οποίος στάθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα και τις προσπάθειες να ενώσει την παλιά με την νέα γενιά προβάλλοντας τη Ζακυνθινή παράδοση και κληρονομιά. Από τη μεριά του και ο μαέστρος της χορωδίας Σταμάτης Φιλιακός αναφέρθηκε με τα πιο ζεστά λόγια για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί με θέρμη και μεράκι η αγάπη για την μουσική και τον πολιτισμό. Στάθηκε στο γεγονός ότι αναλαμβάνει μια ιστορική χορωδία και θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τη χορωδία και τη Ζάκυνθο, με παλιούς και νέους να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.

Μαζι τους ήταν μέλη από τις χορωδίες “Ροδάμπελος” και “Φιόρο του Λεβάντε”, από το μουσικό σύνολο “Ιόνιο Κύμα”, ο παλιός μαέστρος Κωστας Μειντανης και η “Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου”, ενω το Σύλλογο Αποδήμων Ζακυνθίων “Ανδρέας Κάλβος” εκπροσώπησε η Πρόεδρος του κ. Στέλλα Κωστή.
Παράλληλα υπήρξε και ενημέρωση στους χορωδούς για τους φετινούς στόχους της παλιότερης χορωδίας του νησιού (κλείνει φέτος τα 30 Χρονια ζωής), και παρουσίαση του νέου μαέστρου της Σταμάτη Φιλιακου.
Τέλος το Δ.Σ. της χορωδίας κάλεσε όλους τους φιλόμουσους να πλαισιώσουν το σχήμα με σκοπό την ανάδειξη της Επτανησιακής, και όχι μόνο, ιδιαίτερης παραδοσιακής μας μουσικής. Σκοπός και στόχος της χορωδίας είναι, φέτος, κατα την καλοκαιρινή περίοδο να πραγματοποιήσει μια μεγάλη χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένη στα 30 χρονια παρουσίας της και παράλληλα, αυτή η συναυλία, να γίνει Εις μνήμη του πρόσφατα Θανόντος πρώτου προέδρου της Διονυσίου Μελίτα, αλλα και του πρώτου μαέστρου της, αείμνηστου Ηλία Θωμά και του δεύτερου σε σειρά προέδρου της Σπύρου Ζούγρα. Για την συγκεκριμένη συναυλία, στόχος είναι να καλεστούν και άλλες χορωδίες εκτός Ζακύνθου.