«ΙΚΑΡΙΔΕΣ» με την υπογραφή της Φραντζέσκας Κολυβά || Κυκλοφόρησε…

H Ισμήνη, η Βερόνικα, η Μάρθα και Ουρανία είναι οι πρωταγωνίστριες του σπονδυλωτού μυθιστορήματος υπό τον τίτλο “Ικαρίδες” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός και υπογράφει η συμπατριώτισσά μας, δικηγόρος και συγγραφέας Φραντζέσκα Κολυβά.

Στο τέταρτο βιβλίο της, που μάς μεταφέρει στην μεταπολεμική Ελλάδα, το νήμα που συνδέει τις τέσσερις γυναίκες είναι ότι μεγαλώνουν στο οικοτροφείο Ικαρος, εξού και η προσωνυμία τους, Ικαρίδες, όπως οι ιέρειες του μυθικού Ικαρου που, κατά τη θεωρία του μυθιστορηματικού αρχαιολόγου Πίτερ Λέβερτον, λάτρευαν κατά τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια τον τολμηρό και άφρονα ήρωα της μυθολογίας.

Το οπισθόφυλλο αναφέρεται στα πρόσωπα και τις ιστορίες τους. Η Ισμήνη, παραιτημένη ώς την ωριμότητα, αρχίζει να αναγνωρίζει τις ανασφάλειές της και να έρχεται αντιμέτωπη μ’ αυτές.
Η Βερόνικα θωπεύει τους ξεχασμένους στόχους της και αποφασίζει να τους κυνηγήσει αδίστακτα.
Η Μάρθα βλέπει με απορία μια φάρσα της να γίνεται η ίδια η μοίρα της.
Η Ουρανία, γεμάτη από ενοχές που γέννησε μέσα της ο φθόνος, παλεύει στην υπόλοιπη ζωή της για να εξιλεωθεί.
Και δίπλα σ’ αυτές τις κοπέλες, η Ολυμπία, η διευθύντρια του οικοτροφείου, η οποία μετρά δύο γάμους κι έναν άκρως επικίνδυνο έρωτα, εκπληρώνει τραγικά, ως άλλος Ίκαρος, τον θριαμβικό της κύκλο.
Και οι τέσσερις ηρωίδες έχουν μεγαλώσει με ένα ραβασάκι στην τσέπη, μια πρόσκληση στην πρόκληση.

Κι ο αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ποια ή ποιες, όμως, θα πάνε στο ραντεβού με την πρόκληση; Ποιές θα τολμήσουν να κάνουν την παράτολμη πτήση, να γευτούν την ηδονή τού να ζει κανείς στα όρια, και πέρα απ’ αυτά, κι ας κινδυνεύουν να βρεθούν τσακισμένες σαν τον Ίκαρο;

Βιογραφικό…
Η Φραντζέσκα Κολυβά, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχουν εκδοθεί τρία έργα της: “ Φτου και βγαίνω”, ευθυμογράφημα, από τις εκδόσεις Καστανιώτη, “Ο Κηδεμόνας”, μυθιστόρημα, από τις εκδόσεις Πατάκη, “Κουφέτα με πικραμύγδαλο”, μυθιστόρημα, από τις εκδόσεις Περίπλους. Επίσης έχει αρθρογραφήσει με λογοτεχνικά θέματα σε εφημερίδες.