Μηδενικά τα περιστατικά τροχαίων τις εορτές στη Ζάκυνθο

Το γεγονός πως κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο αλλά ούτε και σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιου πολίτη αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως ο απολογισμός για την Ζάκυνθο ήταν θετικός. Προφανώς και τα μέτρα που λήφθησαν απέδωσαν καρπούς, αφού πρόκειται για μια περίοδο όπου ο κόσμος βγαίνει έξω για να διασκεδάσει, οδηγεί υπό την επήρεια μέθης και συνεπώς αυξάνει ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων νήσων από τις αστυνομικές υπηρεσίες εφαρμόστηκαν προληπτικά μέτρα αστυνόμευσης του οδικού δικτύου, καθ ΄όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων (από 20.12.2018 έως και 07.01.2019), τα οποία συνέβαλαν αποφασιστικά στο να αντιμετωπιστούν επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές καθώς και δυσχέρειες κατά την κίνηση των οχημάτων.
Σημειώνεται ότι συνολικά καταγράφηκαν στη Ζάκυνθο βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, δύο ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων, εκ των οποίων ένα στη Ζάκυνθο και ένα στην Κεφαλονιά.

φωτο: Mag24.jpg