Χειμερινές Εκπτώσεις || Προσφορές και χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές


φωτο: Dikaiologitika

Άλλη μια ευκαιρία να τονωθεί η τοπική αγορά του νησιού μας είναι οι χειμερινές εκπτώσεις που μπαίνουν σε ισχύ από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019. Οι χαμηλές τιμές μπορούν να φτάσουν ακόμα και στο 50% σε αρκετές επιχειρήσεις που καλούν τους καταναλωτές να ψωνίσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα μαγαζιά κάνουν εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια και ανδρικά και γυναικεία αξεσουάρ.
Πάντως από την πλευρά της η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι απολύτως πραγματικές και όχι πλασματικές και ότι η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμα για τους παραβάτες. Επίσης υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι θα πρέπει να ζητούν απόδειξη ταμειακής μηχανής, όπως επίσης και πλήρη ενημέρωση όταν αγοράζουν είδη με δόσεις.

“Στηρίξτε την τοπική αγορά”
Οι επιχειρηματίες του νησιού μας καλούν το καταναλωτικό κοινό να έρθει στα μαγαζιά τους και να τους εμπιστευθεί και να απομακρυνθεί από το ίντερνετ που δεν είναι τόσο σίγουρο τι αγοράζεις. Όπως λένε, μπορούν να εγγυηθούν για την ποιότητα του εμπορεύματος τους και να βοηθήσουν τον πελάτη τους να βρει αυτό που πραγματικά θέλει.
Ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων προειδοποιούν πάντως τους καταναλωτές να μην παραμυθιαστούν από τις εκπτώσεις και τονίζουν ότι δεν ισχύουν μειώσεις των τιμών έως και 70% και σημειώνουν ότι οι πραγματικές εκπτώσεις είναι 20-30%.
Για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ζακύνθου είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να βγει στα μαγαζιά, να χαζέψει τις βιτρίνες και να ψωνίσει, με όλους να ελπίζουν να κινηθεί η αγορά και να μπουν έσοδα στα ταμεία.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

“Νομίζω ότι ο κόσμος ο περισσότερος δεν περιμένει τις εκπτώσεις για να ψωνίσει. Όταν χρειαστεί κάτι ψωνίζει. Απλά τα τελευταία ψώνια γίνονται τώρα. Πολύ λίγοι ψωνίζουν μόνο για τις εκπτώσεις. Τα ρούχα τα οποία είναι εμπορικά οι τιμές θα κυμανθούν από 30-40%. Ρούχα τα οποία προφανώς ήταν κακές επιλογές ή δεν ήταν εμπορικά μπορεί να φτάσουν και περισσότερο. Η ουσία είναι ο κόσμος να βρει πράγματα που χρειάζεται. Οι εκπτώσεις γινόντουσαν και θα γίνονται γιατί και την αγορά βοηθάει αλλά και τους ίδιους τους εμπόρους να ανανεώσουν το εμπόρευμα τους”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣ
“Οι εκπτώσεις είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι σε μια επιχείρηση αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις που δουλεύουν με ένα ψεύτικο σύστημα εκπτώσεων δημιουργούν ψευδαισθήσεις στους πελάτες ότι κάνουν 70% και λοιπά. Αυτό είναι ένα ψέμα, οι πελάτες να παρακολουθήσουν αυτό το ψέμα. Οι πραγματικές εκπτώσεις είναι 20-30% και δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος. Ως εκ τούτου όλα τα άλλα είναι ψέμα”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
“Έχουμε καλές σχέσεις και προσπαθούμε να τους εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχει στροφή του κόσμου που φεύγουν από τη Ζάκυνθο και ψωνίζουν από άλλα μαγαζιά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις καλύτερες τιμές, τώρα θα βάλουμε εκπτώσεις μέχρι και 50% οπότε πιστεύω συμφέρει να ψωνίζουν από τα μαγαζιά μας. Η αγορά είναι αλυσίδα. Πρέπει οι πελάτες να βοηθούν τα μαγαζιά γιατί και εμείς εδώ αφήνουμε τα λεφτά μας. Το να ψωνίζουν από το ίντερνετ που δεν ξέρουν τι παίρνουν ποιοτικώς κλπ, είναι προτιμότερο να ψωνίζουν από εμάς που ξέρουν τι θα πάρουν και είμαστε υπεύθυνοι για ότι πάρουν”