ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Και στα Ιόνια Νησιά το Μεταφορικό Ισοδύναμο με επιδότηση κόστους μεταφοράς

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΕ Ζακύνθου του Σύριζα, γίνεται αναφορά στο μέτρο του Μ.Ι. που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και σε άλλες θετικές για το νησί και του πολίτες ενέργειες του Βουλευτή Σταύρου Κοντονή.
Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:
«Κάθε μέρα που περνάει από την 21η Αυγούστου και μετά, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί το μετα -μνημονιακό της πρόγραμμα για την επούλωση των πληγών, που άνοιξαν τα μνημόνια στην κοινωνία και για να γυρίσει σελίδα η χώρα μας .
Από την 1η Ιανουαρίου ένα κρίσιμο αναπτυξιακό μέτρο – εξαγγελία του αναπτυξιακού συνεδρίου – επεκτάθηκε και για τα Ιόνια νησιά, μετά την εφαρμογή του στα νησιά του Αιγαίου.
Πρόκειται για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Την επιδότηση ουσιαστικά του επιπλέον – λόγω νησιωτικότητας – κόστους μεταφοράς για επιβάτες και εμπορεύματα, που εισάγονται αλλά και εξάγονται από την Ζάκυνθο.
Ιδιαίτερα καθολικής αξίας στοιχείο του μεταφορικού ισοδυνάμου είναι και η επιδότηση του επιπλέον κόστους μεταφοράς των καυσίμων. Ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων πέραν των μόνιμων κατοίκων επεκτείνεται και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ζάκυνθο.
Το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος του ΜΙ, ανέρχεται στο ύψος των 250.000.000 ευρώ και καταβάλλεται με αυτοματοποιημένη διαδικασίας στους λογαριασμούς επιβατών και επιχειρήσεων που θα εγγραφούν στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μια ακόμα αναπτυξιακή παρέμβαση μεταξύ πολλών άλλων που υλοποιούνται σήμερα μετά το τέλος των μνημονίων από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ
Έτσι με την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Την οριστική ακύρωση του αχρείαστου μέτρου της περικοπής των συντάξεων και την ταυτόχρονη αύξηση τους για χιλιάδες συνταξιούχου. Την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.
Ο μύθος της καταστροφολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι ευσεβείς πόθοι περί επερχόμενου τετάρτου μνημονίου κυριολεκτικά κονιορτοποούνται.
Ειδικότερα στην Ζάκυνθο, με την αποφασιστική συμβολή και του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή είναι ήδη γεγονός οι ευεργετικές ρυθμίσεις στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Το ακατάσχετο των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων. Μετά την κήρυξή του νομού σε σεισμόπληκτο.
Ιδιαίτερο θετικό είναι τέλος για τους παραγωγούς της Ζακύνθου είναι το πρόσφατο μέτρο της κατάργησης του ειδικού φόρου στο κρασί και η επιπλέον επέκταση του ακατάσχετου ορίου για τις καταβαλλόμενες αγροτικές επιδοτήσεις κατά 7.500 ευρώ.
Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα ώστε οι θυσίες της κοινωνίας την οκταετή περίοδο των μνημονίων να ανταμειφθούν.
Ένα είναι πάντως σίγουρο η πατρίδα μας και ο λαός μας δεν γυρίζουν πίσω.»

φωτο: Reportplus.jpg