Οι πρώτες κινήσεις για τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις 2019

Η Καρναβαλική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 04 Ιανουαρίου μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Ιωάννη Κόκλα με θέμα τη «Διοργάνωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δήμου Ζακύνθου έτους 2019». Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων γι’ αυτό αποφάσισε ότι κρίνεται απαραίτητη και η συμμετοχή των πολιτιστικών Φορέων του νησιού μας.
Στην επόμενη συνεδρίαση της Καρναβαλικής Επιτροπής που θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δήμο Ζακύνθου, καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου Ζακύνθου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να στηρίξουν το θεσμό του Ζακυνθινού Καρναβαλιού, που στόχο έχει να αναδείξει και να προβάλει την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιάννης Κόκλας αναφέρθηκε για το ξεκίνημα των Συνεδριάσεων της Καρναβαλικής Επιτροπής
«Έχει συνεδριάσει ήδη η Καρναβαλική Επιτροπή και καλέσαμε και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους αλλά και Εθελοντές προκειμένου να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Στόχος είναι να γίνουν όλες οι εκδηλώσεις και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και για αυτό τους καλούμε».
Ο κ. Κόκλας πρόσθεσε επίσης: «Είναι πολύ σημαντική η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων γιατί συμβάλουν στην προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού μας. Έρχονται τουρίστες να θαυμάσουν τα μέρη μας και καλούμε όλο τον κόσμο να συμβάλει για να έχουμε θετικά αποτελέσματα».