Βαλίτσες για Ολλανδία ετοιμάζουν τα Επτάνησα

Από την τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs 2019” στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά το σεργιάνι της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Ζακύνθου. Μαζί με εκείνη της Αυστρίας “Ferien 2019” θα διεκδικήσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το νέο έτος στο “χρηματιστήριο” των διακοπών.
Επικεφαλής θα τεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή τουριστικών επιχειρηματιών από τα Ιόνια Νησιά που θα έχουν συναντήσεις και συνεργασίες.
Στις συγκεκριμένες τουριστικές αγορές, τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλή πορεία για αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και απαραίτητη η συμμετοχή μας.

Με διπλή στόχευση
Η “Vakantiebeurs” είναι η μεγαλύτερη στην Ολλανδία και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής αντικατοπτρίζει το προφίλ των τουριστών. Έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.
Ο νομός μας στηρίζει πολλά στην ολλανδική αγορά η οποία ειδικά πέρυσι είχε άκρως ικανοποιητική αύξηση ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ανοίγουν τη σεζόν τα τέλη του Απρίλη. Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το ενδιαφέρον για το νησί είναι αισθητά αυξημένο, γεγονός που προοιωνίζεται από την σημαντική παρουσία Ολλανδών τουριστών κατά την περασμένη σαιζόν.

Επόμενοι σταθμοί
Το ίδιο και στις εκθέσεις της Ρωσίας και της Γερμανίας που επίσης έχουν ενδιαφέρον γιατί πρόκειται για μεγάλες αγορές στις οποίες έχουμε τη δυνατότητα διείσδυσης και άντλησης μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών είναι η εγκαινίαση νέων πτήσεων από χώρες που δεν εκδηλωνόταν μέχρι πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι νέες αγορές φέρνουν στο νησί μας τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου και η ανοδική τους πορεία μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί.