ΣΤΙΓΜέΣ… γεμάτες γιορτινά δώρα || Κυκλοφορεί 21/12 με την «ΗΜΕΡΑ»

Οι γιορτές των μεγάλων προσδοκιών, πλησιάζουν. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που κάθε χρόνο μας γεμίζουν ελπίδες και που μέχρι να τελειώσει ο χρόνος έχουν εξανεμιστεί. Ελπίδες ότι η νέα χρονιά δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την προηγούμενη. Ελπίδες ότι θα κάνουμε και εμείς μαζί με τη νέα χρονιά και το δικό μας νέο ξεκίνημα, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και με την εμπειρία του παρελθόντος να προχωρήσουμε.

Όμως το τελευταίο που θέλουμε αυτές τις μέρες είναι να είμαστε απαισιόδοξοι και θλιμμένοι. Οι μέρες απαιτούν και σίγουρα το έχουμε ανάγκη όλοι, αγάπη και αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε θετικές σκέψεις που θα μας βοηθούν και θα μας προκαλούν συναισθήματα δημιουργίας.
Και επειδή αμέσως θα μου πείτε πως θα γίνουν όλα αυτά χωρίς χρήματα, η απάντηση είναι η εξής:

Το να κάνεις πράγματα με την οικογένειά σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα που πιθανότατα δεν τα κάνεις τον υπόλοιπο χρόνοι να βρεθείτε με τους δικούς σας, να συναντηθείς με φίλους και συγγενείς, να καλύψετε το χαμένο χρόνο που σας κράτησε μακριά, δεν χρειάζονται χρήματα. Το να βγείς στην πόλη σου και να περπατήσεις στους δρόμους που δείχνουν αλλιώς αυτές τις μέρες, δεν χρειάζονται χρήματα , το να μυρίσει γιορτή στο σπίτι, δεν χρειάζονται χρήματα.

Εξάλλου οι ωραιότερες αναμνήσεις όλων μας είναι για όμορφες στιγμές που ζήσαμε και όχι πάντα για όμορφα δώρα που πήραμε..
Μέσα σε ένα κλίμα που η κατανάλωση χρησιμοποιεί τα έθιμα για να δημιουργεί ανάγκες, τα αντικείμενα έρχονται για να αντικαταστήσουν τα συναισθήματα. Όμως μόλις φύγουν οι γιορτές θα «μείνουμε» πάλι από συναισθήματα…

Αυτά τα Χριστούγεννα ας αρπάξουμε την ευκαιρία… για αλλαγή στάσης ζωής, για αναθεώρηση τρόπου ζωής, που δεν αρχίζει και τελειώνει στο άνοιγμα ενός δώρου. Αυτά τα Χριστούγεννα ας αυτοπροσδιοριστούμε και ας κάνουμε την δική μας υπέρβαση… γιατί όλα είναι στο χέρι μας…
Χρόνια Πολλά σε όλους!