Ο Μητροπολίτης Αξώμης στη Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου || Συγκινητικές οι στιγμές της υποδοχής του

Σε μια λιτή, κατανυκτική συναισθηματικά και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα σήμερα το πρωί -15.12.2018/09.30πμ- η υποδοχή του Μητροπολίτη Αξώμης, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Αιθιοπίας κ. κ. Δανιήλ (Μπιάζη) ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ.κ. Ιωάννη στην Ιερά Αυτοκρατορική Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου.

Στα προπύλαια του ναού τον υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης συμπαραστατούμενος από την αδελφότητα, την οικογένεια του Σεβασμιότατου Αξώμης και πλήθος πολιτών που έσπευσαν να αναφωνήσουν το ΑΞΙΟΣ. Μετά την είσοδο στο Ναό όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, τελέστηκε δέηση ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσιου. Παρόν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε κατά την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση η χειροτονία του σε Επίσκοπο, από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσας Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο.
O νέος Μητροπολίτης Αξώμης γέννημα – θρέμμα της Ζακύνθου και μέχρι πρότινος Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, προερχόμενος από την Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου, αλλά γαλουχημένος στις δυσκολίες της αφρικανικής Εκκλησίας διαδέχθηκε στο μητροπολιτικό θρόνο τον επίσης Ζακυνθινής καταγωγής Μητροπολίτη Γέρων Πέτρο (Γιακουμέλο) ο οποίος παραιτήθηκε λόγω γήρατος.

Από τη στιγμή του αγγέλματος της εκλογής του, χαρμόσυνα χτυπούσαν τα καμπαναριά τόσο της Ιεράς Αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου της οποίας αποτελούσε Αδελφο, όσο και της Φανερωμένης στην οποία ασκούσε εφημεριακά καθήκοντα πριν την αναχώρηση του για την Αλεξάνδρεια. Ιδιαίτερη ήταν η χαρά και ικανοποίηση που ένιωσε κάθε Ζακυνθινός σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και εάν βρίσκεται πως ένα άξιο τέκνο του νησιού καλείται να διαποιμάνει τη Μητρόπολη Αξώμης.

Ο Αξώμης κ. Δανιήλ διακρίνεται από πολλές αρετές, με σημαντικότερες το ταπεινό του φρόνημα, την εργατικότητά του και την εχεμύθειά του σε θέματα που το απαιτούν. Κάτι άλλωστε που είχε αναγνωριστεί από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου. Στο νέο Μητροπολίτη ευχόμαστε και πάλι και πολλάκις ΑΞΙΟΣ να συνεχίσει ως λειτουργός Θεού Υψίστου να προσφέρει το έργο του δικαιώνοντας τις μεγάλες προσδοκίες της Εκκλησίας και του ποιμνίου του.